Разследване на `Ню Йорк таймс` доказва: Руснаците са разстреляли най-малко 8 невъоръжени пленници в Буча

OFFNews Последна промяна на 20 май 2022 в 11:16 8715 12

Доказателствата от Буча

Снимка Запис на New York Times" /Twitter

"Ню Йорк таймс" публикува подробно разследване на убийства от страна на руски военни на цивилни граждани в град Буча край Киев. Материалът на изданието е обозначен като „визуално разследване“ и съдържа нови видеозаписи и разкази на очевидци.

Авторите на публикацията пишат, че са успели да докажат екзекуцията на поне осем мъже, повечето от които са служили в местната териториална отбрана, но са били пленени от руската армия без оръжие и са били убити.

Вестникът показва кадри от външна камера за наблюдение, на които се вижда как руските военни водят девет души в колона по един на 4 март. След това видеото прекъсва. Кадрите са заснети буквално минути преди екзекуцията.

Осем свидетели са разказали пред "Ню Йорк таймс" за екзекуциите на местни жители, включително историята на един от мъжете, които били отведени за разстрел от руснаците. Мъжът успял да оцелее, тъй като куршумът не попаднал в жизнено важни органи, престорил се на умрял и избягал след заминаването на военните.

Според свидетелите руските военни са извели мъжете пред една от административните сгради, после се чули изстрели, а пленниците вече не се върнали.

Американското издание публикува и запис от дрон, направен на следващия ден, 5 март. Това е било първото визуално доказателство в подкрепа на получените вече устни свидетелства на очевидците. Записът показва телата, лежащи на земята близо до административната сграда, а до тях двама руски войници на пост. Сред телата се вижда светлосиньото яке на единия от водените от руснаците мъже.

Руската армия окупира някои райони на Киевска област за месец - от края на февруари до края на март. Според украинските правоохранителни органи през това време в района са били убити над 1200 цивилни .

По-рано The Wall Street Journal писа, че телата на 37 души са били открити на 7-километровия път между селата Мотижин и Ясногородка в Киевска област. Според местната полиция те са загинали в резултат на обстрел при опита за евакуация през март, когато руските военни са се намираха в региона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-6132

15

Кокорчо

21.05 2022 в 00:26

да променили са месеца само. Даже не са си направили труда да го напишат на украински :)). Предишния фейк бяха написали CNN- Танков спецназ и за да няма заблуда в американската публика на английски под него RU :)). Смях.

-6132

14

Кокорчо

21.05 2022 в 00:23

Поредното театро снимано по американски сценарии :)). Кой им верва на рия щуротии

-1623

13

Злотоку4е

20.05 2022 в 20:20

В най-слабата армия в света - българската учат десантчиците при стрелба 2 в тялото 1 в главата или 3 в тялото 2 в главата на мишената..... и това на тренировки, в реални бойни действия и да искат друго инстинктивно ще направят това, което са тренирали. Та тва с наредени 12 чиляка, смъртоносен откос от шпагин и всички падат, а един оцелява го има само в най-тъпите воени филми. Та толково по въпроса със свободните съчинения на тема разстрел и оцелели

3115

12

alfakentavur

20.05 2022 в 16:55

Кокорчо от кокорене не вижда, че датата на видеото е 4 март. И цитира кмета, който казал че Буча е свободен на 31 март.
Руски войници разстрелват цивилни 27 дни преди руските войници да напуснат града.
Това, преведено на путлерски, как звучи?

120

11

редовно четящ

20.05 2022 в 14:09

Фики, няма смисъл да спориш с дегенерат. Това е като да хвърляш камък в рядко л@йно. Докладвах, където трябва. И ти можеш да го направиш.

-6132

9

Кокорчо

20.05 2022 в 12:59

....Mar 31:
Mayor of Bucha announces town 'liberated'......

А сега вижте датата на видеото :)

1899

7

fiki

20.05 2022 в 12:54

@denim
ето това е вече истинската путлерска същност, скрита под цялото увъртане и рационализиране, де да пишеха всички така и да не се правят на ощипани