Ракета е паднала близо до търговски кораб край Йемен

OFFNews 23 май 2024 в 14:46 788 0

Снимка GettyImages

Ракета е паднала до търговски кораб край бреговете на Йемен, съобщи британската Агенция за морските търговски операции, цитирана от Ройтерс. Корабът и екипажът са в безопасност и продължават към следващото пристанище по курса им.

Британската Агенция за морските търговски операции посочи, че е получила информация за инцидент на 98 морски мили от йеменския пристанищен град Ходейда. Капитанът на търговския кораб е съобщил, че ракетата е паднала във водата близо до левия борд на плаващия съд.

Британската компания "Амбри" заяви, че е получила сигнал, че търговски кораб се е приближил на 68 морски мили югозападно от Ходейда и е претърпял нещо, което описва като "ракетна атака".

"Не се съобщава за наранявания или щети", заяви "Амбри".

След това от британската комания изпратиха друга консултативна бележка, след като съобщи, че търговски кораб е докладвал за падане на боеприпас във водата на около 33 морски мили южно от йеменския град Моха.

"Съобщава се, че боеприпасът е паднал във водата на 0,2 морски мили от кърмата на кораба. Два часа и половина преди това друг търговски кораб е съобщил за ракетна атака западно от Моха", добави "Амбри".

По време на инцидентите двата кораба са плавали на разстояние 2-5 морски мили един от друг.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София