ПВО щитът покрива и България със системи Ароу 3 и Пейтриът

14 държави от НАТО заедно ще придобият модерните системи за защита от въздушни атаки

OFFNews 13 октомври 2022 в 11:39 10573 24

Пейтрийт
ПВО система Пейтриът.

Германия и 13 съюзници от НАТО, включително България, обявиха проект за сътрудничество за създаване на по-добра Европейска система за противовъздушна отбрана, съобщиха ДПА и Ройтерс.

Министрите на отбраната от 14-те държави подписаха декларация за намерение за т.нар. Европейска инициатива за въздушен щит. Тя предвижда страните да участват в общото придобиване на модерни системи за ПВО от типа "Ароу 3" и "Пейтриът".

Церемонията по подписването се състоя в централата на НАТО в Брюксел.

Освен Германия и България в проекта участват Великобритания, Словакия, Норвегия, Латвия, Унгария, Белгия, Чехия, Финландия, Литва, Холандия, Румъния и Словения.

Система Ароу 3.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

25

Johnny B Goode

14.10 2022 в 16:02

Ааа, не така. Долу ръцете от Еврото. Не може да го сравнявате с пернишкия винкел, ордера, Бармалейчо и други изтървани от Карлуково.
Еврото е от стар дворянски род. През 1955 година е ходил на свиждане на дядо си в затвора. Служил е на в специалните части и има уменията на Чък Норис (според някои други постове е бил граничар). После през 70-те си е купувал прогресивното списание Пиф. Завършил е елитен университет в Москва (МГИМО по непроверени данни).
Единствено лошо нещо е, че е обещал да ме изкорми като ме види, ама аз не вярвам на тези години с памперса да може да ме стигне.

-240

24

редовно четящ

14.10 2022 в 15:24

Беловеждовият пернишки парапет този път се подвизава под европсевдоним, но това не променя факта, че има м@ймунски интелект и особено много се гордее с това.

2051

22

Propaganda

14.10 2022 в 09:13

Браво, жалкото руско тролче, успяло да се хване за 1 техническа грешка и край, стана вместо роб...господар.

Та, да. Ние сме Цивилизацията. Светът гледа на Запада!

Сган, която краде тоалетни чинии и перални няма как да бъде водеща, дори сред общество на аборигени. А руската нацистка кочина са точно това - световното олигофренче, което всеки усмива.

Ти горкото от толкова Сицилия си се повредило. Бе, и мъкненето на куфари на богати западни туристи не си е работа. Дано поне бакшиши взимаш.

Украйна с дроновете си спря нацисткото настъпление на някога смятана за военна сила кочина. Обърна хода на войната.
Нацистката руска кочина с дроновете си бомби цивилни и губи поголовно на всеки фронт.

2 свята.
рашисткия е излишен.

-1655

21

ob1

14.10 2022 в 07:51

Тоя с топките е взел изключително смелото решение да живее вече 8 месеца в бункер и седи на маса дълга като Кримския мост. И като си на неговата страната, полагат ти се и облагите, които вървят с нея. Като това да бъдеш наричан подлога, слуга, проститутка, трол, крепостник, орк и т.н.
Айде със здраве..

-1655

19

ob1

13.10 2022 в 19:36

Нека видим как "укрите" вият, селянино грамотен евроатлантически:

"Ще се задавите, измет.
Ще възстановим всичко и поправим всичко.
Но омразата ни ще живее векове."

Това е от кмета на Днипро. Наясно ли си колко още украинци мислят по същия начин?
Тия мизерии ще излязат през носа на господаря ти, тролче рашистко.

2051

17

Propaganda

13.10 2022 в 18:19

Иранските дробове се чуват от километри и летят бавно, свалят се от пешаци. Кво ПВО ще хабиш за тия безаналогови железа, руски дебил?

руските нацисти опряха до ислямиските експерименти, 1 защото са некадърни и нямат собствено производство, 2 защото Ердоган му показа резанио не путкин.

A ти евроатлантически дебиле, дори не се бутай при нас от Цивилизацията. Ти имаш Пак-ФА, Сармати, Армати, Посейдони и прочие велики рашистки оръжия на .jpeg формат.