Путин за убийството на Карлов: Това е провокация към отношенията ни с Турция (видео)

OFFNews 19 декември 2016 в 22:22 24347 7

Явна провокация към Русия и Турция - това е първият коментар на руския президент Владимир Путин след убийството на посланика на РФ в Анкара Андрей Карлов.

"Това убийство е ясна провокация към нормализираните и подобрени отношения между Русия и Турция. Също така това е атака и към общите ни усилия за мир в Сирия", заяви Путин.

"Трябва да знаем кой е дал заповедта за това убийство", коментира президентът на РФ. 

"Единственият отговор, който можем да предложим, е категоричност в борбата срещу тероризма", каза още руският президент.

Карлов ще бъде награден от руското външно министерство с посмъртна почит за дипломатически заслуги, както и ще бъде издигнат негов паметник, каза Путин. 

"Той бе убит по време на служебни задължения", каза Путин.

Руският посланик в Анкара Анрей Карлов бе убит днес по време на изложба в турската столица. Нападателят му е идентифициран като бивш полицай, уволнен от системата след опита за преврат в южната ни съседка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

4

ELPIDA

20.12 2016 в 00:15

Когато има покушение, с цел убийство на дипломатическо лице,старанията на службите са нападателят да бъде хванат жив за да се установи кой е поръчителят.
Медиите твърдят,че Карлов не е имал охрана,но винаги има цивилни лица,за които никой не знае, че имат конспиративно присъствие.
При такива изложби,или така наречените "масови мероприятия" с дипломатически лица винаги има предварително направен списък на поканените гости и всички при влизане се проверяват за носене на оръжие.
В случая всичко много мирише !

77927

2

El Commandante

19.12 2016 в 22:58

Един от първите RS 28 трябва да бъде кръстен Андрей Карлов.
 
X

Да помогнем на украинските деца!