Путин смята, че с доставката на оръжие за Украйна Западът става съучастник на престъпленията на Киев

В договора с НАТО трябва да се отчитат и ядрените арсенали на Великобритания и Франция, обяви руският президент

OFFNews 26 февруари 2023 в 12:12 9696 14

Путин

Снимка БТА/АП

Владимир Путин

Доставките на оръжия за Украйна от страна на НАТО може да се смятат за участие в конфликта, тъй като алиансът не получава пари за това, каза президентът на Русия Владимир Путин в интервю за програмата "Москва. Кремъл. Путин" на руската държавна телевизия "Россия-1".

А това според Путин означава, че Западът става съучастник в престъпленията на Киев.

"Те доставят на Украйна оръжие на стойност десетки милиарди долари. И именно това е смисълът на участието. Защо? Защото това не е просто военно-техническо сътрудничество, те не получават пари за това. Не получават пари", подчерта Путин в отговор на въпрос на журналиста Павел Зарубин.

Така "тези оръжия, от една страна, се предават, което говори в известен смисъл, макар и косвено, все пак за съучастие в тези престъпления, извършени от режима в Киев, включително обстрелването на жилищни квартали в Новорусия и Донецк", каза руският президент, цитиран от БТА.

"В днешните условия, когато всички водещи страни членки на НАТО обявиха като своя главна цел да ни нанесат стратегическо поражение, за да накарат народа ни да страда, както казват те - как можем в тези условия да не отчитаме техните ядрени потенциали", продължи Путин.

Руският президент напомни, че формално НАТО не се явява страна в договора за контрол на ядрените оръжия "Нов СТАРТ", който е подписан между Москва и Вашингтон. И сега Северноатлантическият алианс "по нареждане на американците" изяви желанието си да участва в "Нов СТАРТ", добави стопанинът на Кремъл.

В отговор на въпрос дали Русия смята за необходимо да се отчитат по-нататък в договора също и ядрените арсенали на Великобритания и Франция, той отговори: "Ами, разбира се".

"В края на краищата, навремето ги оставихме встрани от преговорите, с оглед на освобождаване от отговорност, както и заради това, че НАТО се обяви за почти демилитаризирана организация", обясни той.

Руският президент припомни твърденията, че Северноатлантическият алианс е "преди всичко политическа организация, а не военен блок".

"Как да не е военен? Можем да видим какво се случва. Ето защо сме принудени да се върнем към обсъждане на тази тема от нейната сърцевина", каза руският лидер.

Ако на Запада се удаде възможност да разбие Руската федерация и да установи контрол над остатъците от нея, руският народ може и да не се запази, каза руският президент.

"Ако тръгнем по този път, мисля, че съдбите на много народи в Русия, и преди всичко, разбира се, на руския народ, могат да се променят драстично, просто драстично", каза руският лидер, отговаряйки на въпрос на журналиста Павел Зарубин.

"Дори не знам дали може да се запази такъв етнос като руския народ в този вид, в който съществува днес. Така че ще има някакви московчани, уралци и други", изтъкна Путин.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  545

  15

  wakeup

  27.02 2023 в 12:35

  Таварищ Миралюбец очевидно е преял с власт и копейки Самодоволно увисналата му гушка доказва че добре се справя с поставените задачи

  145

  14

  Джендо Джедев

  27.02 2023 в 11:21

  Е нали уж печелели пари от тия оръжия, сега пък - безплатно ги давали... Последно? Ба си, тия алкаши си сменят опорките по-често, отколкото си сменят гащите, бе! :D

  875

  13

  Constanza

  27.02 2023 в 00:02

  Смята, че с тези приказки ще уплаши някого. Късно е за това.

  3655

  12

  ImBlack

  26.02 2023 в 20:38

  "Във времената на повсеместна лъжа, да казваш истината е екстремизъм."

  "Във всяко общество обикновените хора трябва да живеят, съпротивлявайки се на съществуващия ред на нещата."

  "Те няма да въстанат, докато не се осъзнаят, а не могат да се осъзнаят, преди да въстанат."

  Да.Оруел.

  318

  11

  Valioka

  26.02 2023 в 17:30

  Така ли?... А доставката на ирански дронове, севернокорейски оръжия и чеченски патки за рашистан какво е?... Щеше му се на путя целият цивилизован свят да си затвори очите, но не би. Макар че все още има колебания. Но да помисли малко за последствията когато Германия рагърне ВПК-то си и Япония спре да се държи като невинна девица, защото това време наближава... Дано да е по-скоро, а путя нека се сърди.

  1273

  10

  Johnny B Goode

  26.02 2023 в 16:17

  Анализатори като Ордера покойният д-р Филипов ги пишеше с двойно "л"

  1061

  9

  Basil Fawlty

  26.02 2023 в 14:27

  Ордер , ти си страхотен анализатор.
  Аргументи трепач
  Има едно малко несъответствие обаче. Нюню.
  Ако Ленън можеше да я изпее сега на Красной, щяха да го затворят за дискредитация на армията.
  Ако да посмее да я изпее където и да е извън Русия ….. явно ти си по запознат с последствията.
  И стига с тия путинисти. Няма путинисти. Хората се делят на обикновени (от една страна) и жалки миньони (недоразвити същества , търсещи вечно някой по висш, чийто крачета да целуват, осмисляйки жалкия си живот)
  Вечная дружьба order-че

  1005

  8

  eagle60

  26.02 2023 в 14:21

  Путин да пази обясненията си за подсъдимата скамейка, на която скоро ще седне.
   
  X

  Можеше ли да спасим убитата Силвия?