Путин се срещна с Льо Пен и обяви, че не се меси в изборите във Франция

OFFNews 24 март 2017 в 16:45 4822 8

Снимка РИА Новости

Лидерът на френската крайнодясна партия "Национален фронт" и кандидат за президент Марин льо Пен е на посещение в Москва, където се срещна с руския държавен глава Владимир Путин. 

Русия "придава много голямо значение на отношенията с Франция", при което се стреми да поддържа уравновесени отношения както с управляващите, така и с опозицията, заяви Путин след срещата.

По повод президентската кампания във Франция той декларира, че Русия "по никакъв начин не желае да влияе на настоящите събития, но остава в правото си да общува със всички представители на всички политически сили в страната", като поясни, че така правят в Европа и в САЩ.

От своя страна, Льо Пен отбеляза, че между Франция и Русия има дълбоки културни, икономически и стратегически връзки. 

Двамата обсъдиха проблемите с миграцията и тероризма. 

"За жалост, разрушаването на традиционните основи на живота в много страни от Близкия изток доведе и до покачване на насилието и до увеличаване на миграционния поток. Сега се разиграват трагични събития и в Сирия, и в Ирак около Мосул, където хиляди души станаха бежанци и са принудени да напуснат родните си места", заяви руският президент.

Льо Пен отбеляза, че освен солидарността на международното общество по този въпрос, вероятно "трябва заедно да помислим как да помогнем на развитието на африканския регион, по-конкретно на района на Сахара и Сахел".

"Военните конфликти и опитите да се освободим от тях отклоняват много финанси от икономиката, селското стопанство и затова младите хора се отчайват и понякога дори се опитват да се присъединят към терористични организации. Трябва да обединим стратегическите си действия на международно ниво, за да подпомогнем развитието на този регион", коментира Льо Пен, а Путин се съгласи с нея. 

Преди разговора в Кремъл французойката, която е в Русия по покана на руски депутати, посети изложба, посветена на Свети Людовик и реликви от парижката църква "Сент Шапел".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

8

Лопе де Вега

25.03 2017 в 09:08

Льопенката е отишла за пари, а Путин наистина не се меси. Той си има хора за това.

Поздрав!

16009

4

Nik68

24.03 2017 в 18:33

И защо му е да се меси на Путин. Те във Франция се самоизяждат с компромати, лудост и крайности.