Путин с нагла оферта за мир: Украйна да му даде още 26 000 кв. км, да не влиза в НАТО, да паднат санкциите

OFFNews 14 юни 2024 в 14:51 11476 18

На картата в червено са отбелязани териториите, които Путин иска да му бъдат предадени от Украйна
Тази карта показва в червено териториите, които Путин настоява да му бъдат предадени от Украйна.

Руският диктатор Владимир Путин днес излезе с нагла оферта за мир с Украйна. Той заяви, че Русия ще прекрати огъня и ще преговаря, ако Киев напълно се откаже от Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област.

На среща с представители на руското външно министерство той заяви, че Украйна трябва напълно да изтегли войските си от всички тези региони, а също така да се откаже от членството си в Северноатлантическия алианс.

В момента Русия е далеч от пълното завоюване на четирите украински области. ВСУ контролира 26 000 квадратни километра от тях, което е територия по-голяма, отколкото цялата площ на Република Северна Македония, например.

"Веднага щом Киев заяви, че е готов и започне реално изтегляне на войските си, а също така декларира отказа си да се присъедини към НАТО, ние незабавно ще разпоредим прекратяване на огъня и ще започнем преговори. Гарантираме безопасното изтегляне на украинските части и формирования. Нашата принципна позиция е неутрален, необвързан и безядрен статут за Украйна, нейната демилитаризация и денацификация", заяви Путин.

Той увери, че не става въпрос за замразяване на войната, а за нейното окончателно прекратяване. В същото време кремълският управник настоява статутът на Крим, Севастопол, Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област "като региони на Руската федерация" да бъде фиксиран в международни договори.

"Основните споразумения за мирно уреждане трябва да бъдат фиксирани в международни договори, естествено, предполага се и отмяната на санкциите срещу Русия. Призоваваме да се обърне трагичната страница на историята и постепенно да се възстановят отношенията с Украйна и Европа", добави Путин.

Украинските власти неведнъж са заявявали, че Украйна ще започне преговори с Москва само след пълното изтегляне на окупационните войски от територията на страната.

Кремъл постоянно назовава различни военни цели. Представителите на Путин уверяват, че са готови за преговори, но при свои условия. Москва също така отхвърля украинската "мирна формула" и отказва да участва в "Глобалната мирна среща на върха", която ще се проведе в Швейцария.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    2550

    18

    alfakentavur

    14.06 2024 в 19:18

    Неграмотното тролче, тази тактика да се правиш на анти-Путлер и про-Украйна, за да изглеждат другите ти коментари "достоверни" отдавна ни е позната.
    И вече не хваща дикиш.

    Да видим сега колко 40 минути ще ти трябват, за да натракаш поне три шашави коментара един след друг :)

    1010

    17

    Диоген

    14.06 2024 в 18:13

    е закъснява другаря радеФФ да се изходи по въпроса..
    как да не подкрепи такава "велика мисъл и идея"
    пък току виж и се кандидатирал за губернатор на някоя област

    14048

    16

    voododoll

    14.06 2024 в 18:04

    Тоо меша амфети с евтина водка ми се чини…

    310

    15

    Telluris Malus

    14.06 2024 в 17:31

    Жужето отново блъфира. Според подписания от самия него указ, посочените територии се считат от рф, за част от самона нея. Следователно е нарушена "териториалната цялост на рф" и съгласно ядрената доктрина на същата тази рф, Жужи трябва да разпореди използване на ядрено оръжие. Но то мънка за някакви преговори.

    1010

    14

    ПР

    14.06 2024 в 17:28

    Фюрерът е искал"траен мир".И Судетите от Чехословакия.Взел ги.После се"съединил"/съешил с Австрия,щото били една Родина,един Народ,един Фюрер/ то и Путин твърди,че цяла Украйна е по право руска.После Полша го нападнала...той и Путин така чете историята....
    Просто няма такъв наглец,готов за "мирни преговори".!

    145

    13

    Джендо Джедев

    14.06 2024 в 17:00

    alfa,

    А под "денацифицирам" и "демилитаризирам" значи да се сложи на власт някой верен на Матушката пудел като оня компир в Беларус. Пък след време - едно "референдумче" и хоп - Украинска ССР.

    875

    12

    Constanza

    14.06 2024 в 16:36

    Един вид, има нужда от време да събере сили, за да продължи със същото след година-две.

    2550

    11

    alfakentavur

    14.06 2024 в 16:17

    И още нещо - започвам война и казвам, че целта е да те "денацифицирам и демилитаризирам". След 28 месеца предлагам да ми дадеш 25% от територията си и да си тръгна.
    Ало?

    14369

    10

    случайно прочетох

    14.06 2024 в 16:12

    Това е първото желание на Путин, а после ще поиска Варненска област, Полска, Молдовска, Литва....
    Дали да не се гръмне сам?

    11524

    9

    Танас

    14.06 2024 в 16:08

    Днес са се предобрили по руските телевизии.... смеят се на Европа и как САЩ са щели да ги прецакат и как требвало да ги слушат тях, че да прокопса Евразия... И как било благородно предложение... и как те освободили Мариупол... и въобще... света няма да става за живеене, ако расия не е във водеща роля.. Те били отишли до Киев, че да поговорят с тамошната власт, как не бива да тормозят руското население.... отшишли... с танкове..

    А, да! И Янукович не искал да ползва военна сила на майдана, ама те американците...

    Само ако знаеше Путин, колко стотици хиляди руснаци бедстват до Ню Йорк... и как им се налага и английски да знаят... ама кой да ги асвабади..