Путин предложи на британския бизнес да финансира руски проекти

OFFNews 20 март 2019 в 16:20 1627 1

Владимир Путин

Снимка РИА Новости

Британският бизнес би могъл да вземе участие в реализирането на руски национални проекти, смята президентът на Руската федерация Владимир Путин.

„В рамките на националните проекти в Русия планираме вложения от стотици милиарди долари за развитието на най-важните сектори на икономиката и социалната сфера“, заяви той по време на среща с представители на британските делови кръгове, цитиран от Интерфакс.

„Уверен съм, че и вашите компании биха могли да се включат в тази работа. Пазарът е достатъчно голям“, продължи Путин. Според него „реализацията на тези проекти ще има комплексен и по разчетите, синергетичен ефект за динамичния ръст на цялата страна, и ще открие значителни възможности за бизнеса, в това число и за британски делови кръгове“.

Освен това президентът отправи покана към британските бизнесмени да вземат участие в Петербургския международен икономически форум през тази година. В срещата участват генералните шефове на Glencore Айван Глазенберг, на BP Робърт Дадли, на Vitol Иън Тейлър и др. Руската страна е представена от помощниците на президента Андрей Белоусов и Юрий Ушаков, директорът на „Роснефт“ Игор Сечин, министрите Максим Орешкин и Денис Мантуров, президентката на Банка Русия Елвира Набиулина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови