Путин пак плаши с ядрени бомби и обмисля да намали производството на петрол

Май се забавихме с удара по Украйна, заяви руският президент

OFFNews 09 декември 2022 в 20:09 6102 30

Путин

Снимка БТА/АП

Руският президент.

Русия обмисля да намали производството на петрол като една от мерките в отговор на решението на западните страни да наложат таван на цените на петрола. Това обяви президентът на РФ Владимир Путин пред репортери в Бишкек.

Според него в момента Москва обмисля "варианти за отговор", а окончателното решение ще бъде записано в президентски указ до дни.

"Що се отнася до нашия отговор, вече казах: Ние просто няма да продаваме на тези страни, които вземат такива решения. Ще помислим може би дори за евентуално, не казвам, че това е решение, ще помислим, ако е необходимо, за възможността да намалим производството", каза Путин.

Силният човек в Кремъл обяви още, че процесът на разрешаване на ситуацията около Украйна няма да е лесен и ще отнеме време, но участниците ще трябва да преговарят и да приемат "реалностите на място". 

Според него самата военна операция, както Русия нарича войната, "върви в своя ход" и няма предпоставки за нова вълна на мобилизация.

"Най-острите проблеми с доставките за армията са решени. Има какво още да се иска, но е въпрос на време. Военните обсъждат възможността за ротация на мобилизираните мъже в зоната на военната операция", каза той.

Путин коментира и интервюто на бившия германски канцлер Ангела Меркел, в която тя заяви, че Минските споразумения са дали време на Украйна да може да стане по-силна.

"Думите на Меркел бяха изненадващи. Това е разочароващо. Не очаквах да чуя това от бившия федерален канцлер. Винаги е изглеждало, че ръководството на ФРГ е искрено ангажирано с постигането на споразумение в рамките на постигнатите договорености. Тези изказвания доказват, че решението за започване на военна операция е било правилно и че може би трябваше да започнем всичко това по-рано", каза Путин.

Според него вече доверието на Москва към Запада вече клони към нула.

Путин заговори и за преразглеждане на руската ядрена доктрина.

"Руската доктрина, за разлика от американската, не предвижда превантивен удар, а само ответен. Ако главите на вражеските ракети паднат на руска територия, от врага няма да остане нищо. Русия би могла да обмисли възможността за "усвояване" на американското ноу-хау, включително идеята за обезоръжаващ удар. В момента в сравнение със САЩ ние разполагаме не само с по-модерни и дори по-ефективни крилати ракети, но и с хиперзвукови комплекси, каквито "САЩ все още нямат", каза Путин.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

30

Джендо Джедев

10.12 2022 в 09:16

"Що се отнася до нашия отговор, вече казах: Ние просто няма да продаваме на тези страни, които вземат такива решения."

То цялото бълнуване на Путюшка изобилства от бисери, ама тоя си струва да се спомене. Те тия дето му налагат таван на цената вече спряха да купуват от него, ма той щял да спре да им продава... Хахахахахаха!

2073

29

Johnny B Goode

10.12 2022 в 05:23

Профила, много добър трик, благодаря.
Повече няма да му виждам името дори на тази изкукуригала пенсия.

1236

28

БотоксПутю

10.12 2022 в 04:06

"Напоследък путю все изглежда сякаш е ял лайна!"
"Jedem das Seine" - немска поговорка.

-1200

27

путин хуйло

10.12 2022 в 03:07

Нали всичко вървеше по плана - Киева за 3 дни и стигане до поската граница за седмица?!

-1200

26

путин хуйло

10.12 2022 в 03:06

Напоследък путю все изглежда сякаш е ял лайна!

14048

23

voododoll

10.12 2022 в 00:26

Бхахахаха. Като чуя “модерно и по-добро” от рашист и изпадам в бурен смях… хуило все още се мисли за фактор…. Ако не му бяха радиоактивните пиратки отдавна да виси вече на някой крайречен клон…

345

21

Джендо Джедев

09.12 2022 в 23:59

Име,

Да, вярно. Последното му лайно изплува, останалите са под повърхността. :D