Путин обвини Украйна в планиране на терористични нападения в Крим

OFFNews 11 август 2016 в 08:02 3477 1

Руският президент Владимир Путин обвини властите в Украйна в планирането на терористични нападения в Крим и обяви, че двама руски военнослужещи са били убити при сблъсъци тази седмица, когато напрежението, свързано с полуострова достига най-високите си нива от анексирането му от Русия през 2014 г.

Украйна отхвърли обвинението за случили се инциденти и определи твърденията като руска провокация.

В същото време, Путин обвини Украйна, че "играе опасна игра" и заяви, че Русия няма да допусне подобни неща. Украйна прибягва до практики на терора, заяви руският президент.

Предупреждението на Путин ще разтревожи международните наблюдатели. Нарасналото напрежение в Крим идва в момент, когато конфликтът в Източна Украйна изглежда се задълбочава. Почти всекидневно се съобщава за жертви при сблъсъците между украинските сили и подкрепяните от Русия бунтовнически военни формирования. През последните две години при сблъсъците бяха убити повече от 9000 души.

Руската служба за сигурност обяви, че един от нейните служители е бил убит при престрелка, станала в събота вечерта, а по-късно обяви, че е имало още един инцидент - в понеделник, при който е имало масирана стрелба от украинска страна.

Местните хора в Крим забелязват голямо движение на руска военна техника през последните дни и де факто границата между Крим и Украйна беше затворена през уикенда.

Украйна отговори, че изявлението цели просто да оправдае агресивните действия на руските военни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!