Путин и Шойгу планирали да създадат лагери за украинци

OFFNews 22 април 2022 в 08:05 4142 3

В Русия планираха да създадат концентрационни лагери за украинци, съобщи ръководителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексий Данилов, цитиран от УНИАН. 

Решението за мащабната инвазия в Украйна не е само на Путин. Това е решение на висшето политическо ръководство на Русия. Задачата на руските нашестваници е да унищожи страната ни, нашия народ, да колонизира Украйна. В Западен Сибир Путин и Шойгу са планирали да създадат концентрационни лагери за украинците, за да строят те нови градове. Няма съмнение, че Русия няма да спре. Докато не ги прогоним от всички наши територии, включително и Крим, войната няма да свърши, каза още Данилов.

Според него може да има още много ключови етапи на войната, като битката за Донбас. 

Украинските войски удържат отбранителната линията и редовно контраатакуват. Спешно са необходими тежки оръжия. Благодарни сме на всички, които помагат. Благодарни сме, че повярваха в нас. Но въпросът за времето е жизненоважен", подчерта той. 

Президентът Володимир Зеленски заяви още на 13 април, че руските окупационни войски вече са извели над 500 хиляди украински граждани от страната. По време на обръщението си към естонския парламент Зеленски подчерта, че броят на насилствено изведените украинци се равнява на жителите на Талин. Той отбеляза, че на депортираните украинци се отнемат документите и дори телефоните.

Опитват се да ги транспортират до отдалечени райони на Руската федерация. По всякакъв начин ги възпрепятстват опитите да се върнат в Украйна, каза още Зеленски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

2

офф бее

22.04 2022 в 09:03

Едва ли е изненада за някого. Концлагери и робски (бригадирски) труд - така е построена русия. И тя затова така е построена.
Това важи и за България, между другото. Всичко построено с безплатен труд от войници (трудоваци, жепейци) и бригадири е на "световно" качество, знаете...

75

1

230 млрд баксов

22.04 2022 в 08:36

Северна Корея и сталинизъм, това е новият - стар курс
на руското ГЕСТАПО.