Путин готви тази вечер обръщение към народа, Макрон го търси за преговори по телефона

OFFNews 20 септември 2022 в 18:44 10980 12

Владимир Путин и Еманюел Макрон

Снимка Getty Images

Владимир Путин и Еманюел Макрон

Руският президент Владимир Путин готви тази вечер обръщение към населението на Руската федерация, съобщиха информационните портали в Русия от Комерсантъ до прокремълския Царьград. Според „Деловой Петербург“ в обръщението щял да се включи и военният министър Сергей Шойгу.

В открити и закрити телеграм канали вървят спекулации за темата на обръщението. Според заявеното в телевизионни канала, се очаква Владимир Путин да вземе отношение по въпроса за подготвяните и вече обявени с дати референдуми в окупираните територии на т. н. ЛНР и ДНР, както и на Херсонска и Запорожка области. Така смята, например близкият до президента тв канал РБК.

И в украинския и в руския сегмент на социалните мрежи вървят спекулации и за това, че държавният глава на Русия може да обяви мобилизация и да призове към война. По-рано днес стана известно, че в петък започва гласуването на референдум за присъединяване към Русия в Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие.

В същото време тази вечер френският президент Еманюел Макрон се е опитал да установи спешен телефонен контакт с Путин, пишат рускоезичните новинарски портали. Федералната агенция за новини твърди, че Елисейският дворец е поискал спешни преговори с руския лидер. Според получената от ФАН информация Макрон вероятно ще поиска да повдигне темата с референдумите преди обръщението на руския си колега. Според медиите в Москва Кремъл е отказал на френския президент телефонна връзка с Путин.

По-рано тази вечер украинският президент Володимир Зеленски съобщи в Туитър, че е провел разговор с намиращия се в Ню Йорк президент на Турция Реджеп Таип Ердоган, в който са били коментирани въпроси, свързани със сигурността.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1200

12

путин хуйло

20.09 2022 в 21:34

олигофрена мИкрон още не е разбрал, че тази работа с телефонни разговори няма да стане! Дайте всичко необходимо на героична Украйна за да избие путювите отрки!

8053

11

DARTH VADER

20.09 2022 в 20:44

ЯСНО Е ЗА ВСЕКИ,КАКВО ЩЕ КАЖЕ...ТОВА СЪВЕТСКО РЪКОВОДСТВО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАДСКОЧИ

ПУТИНИСТИТЕ НЕКА ЗАПОМНЯТ,ЧЕ ТОЗИ ПЪТ И ПРАВДАТА И ЛЕНД-ЛИЙЗА НЕ СА НА ВАША СТРАНА


СССР-2 ЩЕ ЗАГИНЕ ОЩЕ ПО-БЪРЗО ОТ ОЧАКВАНОТО...И КРЕМЪЛ ЩЕ ГОРИ

1220

10

хr4

20.09 2022 в 20:06

А! Забрайх! Мита за великия, непробиваем и безмъртен руски войник отново се срути с гръм и трясък. Руснята за пореден път се доказаха като най-обикновени овци, които просто тичат пред овчаря щото отзад...заград отряди.

1220

9

хr4

20.09 2022 в 20:01

Бармалейка, независимо какво се говори в кварталното клубче на Иzраждане, мобилизация няма да има защото:
1.Москалята са толкова скъсани, че ше тряя да отидат на фронта цивилни и с по един фуй в ръка.
2.Дори и да им намерят по някоя мосинка, половината ще тръгнат към Мацква за да ги заврат на плешивото джудже там дето слънце не огрява и да пробват какво ще стане като гръмнат. Играли са го достатъчно пъти!
3.Няма нужда от НАТО. Достатъчни са само поляците и..."прощай Григорий"! И Лили много добре го знае.
Разбирам, че мноо ви се иска Матушка да е нещо велико ама не е! Положението е толкова трагикомично, че и таджиките започнаха да си правят гаргара с кумира ви. Вижте там водете групова терапия белким спасите някой(въпреки, че е безсмислено, защото сте безнадеждни). Опитайте се поне да преглътнете унижението без много да се излагате.

2073

8

Johnny B Goode

20.09 2022 в 19:46

Обръщението на Путин се очаква да бъде насочено към българските русофилистици, с молба към Резидента и левия му т@шак Копейкин да сформират батальон от тролове-доброволци за фронта. Желанието на Путин е батальона да се оглавява от бай Пешо Пернишки (който и да му е поредния номер), а ЗКПЧ и байрактар да бъде Бармалейчо.

22548

7

dolivo

20.09 2022 в 19:42

то няма техника и машини, ще хвърля пушечно месо

а икономиката как страда от спиране на работа...

той има друга схема Путин, от благосъстояние на народа му

345

6

Джендо Джедев

20.09 2022 в 19:35

То че няма да ги питат - ясно, алкаша кога ли е бил питан за каквото и да е, ама като му замирише на барут ще си намери някаква друга работа, по примера на ония дето показаха "добра воля". :D

925

5

Коментатор

20.09 2022 в 19:34

Ясно е че не им се воюва, въпросът е дали ще ги питат. Лошото е че наемници винаги се намират

345

4

Джендо Джедев

20.09 2022 в 19:28

Коментатор,

Щом дори на професионалните войници от армията на орките не им се воюва и масово дезертират, та се налага редиците им да се попълват с по-отчаяни и от тях пандизчии, смятай колко ще им се воюва на алкашите от Питер и Москва, които, поне според стандартите на кочината, си живуркат що-годе добре.

345

3

Джендо Джедев

20.09 2022 в 19:25

Бармалейчо, теб те знаем на кой бог се кланяш, няма нужда от мобилизация в Рашка. А дори и на твоя бог му е ясно, че НАТО ще го размаже за седмица-две. Щото му видяхме "щиковете". Малко лабави се оказаха, не ли?
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша