Президентски избори във Франция

OFFNews 10 април 2022 в 08:35 1980 2

Снимка Архив

Франция гласува на първи тур на президентски избори. Фаворити във вота са борещият се за втори мандат президент Еманюел Макрон и лидерът на партия "Национален сбор" Марин Льо Пен, предаде БТА.

Очаква се да се проведе втори тур между двамата. В надпреварата са още 12 кандидати. 

Тази година предизборна кампания за президентските избори почти нямаше, тъй като кризата с войната в Украйна и коронавируса фокусираха вниманието и на французите, и на Макрон. Той се включи в кампанията 2-3 седмици преди вота. Според много анализатори това може да доведе до изненади във вота, както и до ниска избирателна активност.

Преднината му пред Льо Пен се топи и вече не е толкова невероятна победа на крайнодясната кандидатка, което би бил абсолютен прецедент в Петата република, пише Франс прес.

Традиционно умерените партии от левицата и десницата във Франция образуват единен фронт срещу крайнодесни кандидати, имащи шанс да спечелят избори за висши държавнически постове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

2

AntiZ

10.04 2022 в 20:51

Като макарон се гънеше пред този психопат, колко пъти унижи Европа и страната си да му вдига акциите на комплексираното джудже уж с преговори!
 
X

Подкастът на OFFNews