Премиерът Нетаняху прекъсва визитата си в Берлин заради терористичен акт в Северен Израел

Красимир Крумов 15 март 2023 в 19:04 1593 0

Бенямин Нетаняху

Снимка БТА / АР

Бенямин Нетаняху

Израелският премиер Бенямин Нетаняху ще прекъсне визитата си в Берлин заради „сериозен инцидент със сигурността“ в северната част на Израел, съобщи „Jewishnewsreport“. Според руския телеграм канал „Рибар“ Нетаняху е провел разговор с министъра на отбраната Йоав Галант и го е уведомил, че смята да прекрати посещението си в Берлин и да се върне у дома още утре. Офисът на израелския премиер е потвърдил за прекратяването на посещението в Германия.

Според израелски източници в Туитър в понеделник близо до кръстовище в Мегидо е било активирано взривно устройство, което е ранило тежко израелски цивилен гражданин.

По време на обиски в Северен Израел силите за сигурност са неутрализирали терорист, въоръжен с колан с експлозив и множество оръжия в превозно средство, съобщиха силите за отбрана на страната в официалния си акаунт в Туитър.

Първоначалното разследване предполага, че терористът е преминал от Ливан в Израел тази седмица. Разглежда се възможна намеса на терористичната армия на Хизбула. Предполага се, че терористи на Хизбула са прониклани в страната и само благодарение на бързата реакция на силите за сигурност е предотвратен нов терористичен акт.

В новинарските канали на иврит новината предизвика гняв, тъй като пропускането на терорист в Израел и опит за атака е сериозно нарушение на суверенитета и „плюене в лицето“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!