Премиерът на Полша повежда офанзива с билбордове срещу войната на Русия в Украйна

Красимир Крумов 23 април 2022 в 15:49 5391 3

Снимка Twitter/MorawieckiM

Необичайна акция срещу войната на Русия в Украйна поведе министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки. На специална пресконференция във Варшава в събота Моравецки даде старт на офанзивата "Stop Russia now", която ще обхване цяла Европа.

"Срещаме се тук, за да дадем старта на специална акция, която трябва да събужда съвестта. Защото Владимир Путин приготви специална операция за военни престъпления и човекоубийство. Това, което се случва по улиците на украинските градове, разтърсва нашата съвест, но твърде за кратко. Твърде бързо нашите партньори в Западна Европа и в Южна Европа биха искали да се върнат в коловозите на нормалността." - каза на пресконференция от Националния стадион във Варшава Моравецки.

Полският премиер обясни, че такова връщане към нормалността няма и добави, че би искал акцията с билбордовете, която ще навлезе и в социалните медии, да бъде "писъкът на тези, които бяха жестоко убити по улиците на градове и селца."

Още днес към различни градове в Европа тръгват мобилни платформи с билбордове, самият Моравецки ще пътува с някои от тях до Германия и други европейски страни, за да напомня през цялото време какви страшни неща стават в Украйна.

"Виждайки тези престъпления, които се извършват в Украйна, имаме особен мандат да разбудим съвестта на Западна Европа. Германия, Франция, Италия, тези страни трябва да направят колкото може повече, за да спрат войната в Украйна. Да спрат финансирането на военната машина на Путин. Затова ще разговарям в Германия с различни хора, вероятно и с г-н канцлера." - добави министър-председателят на Полша.

В профила си в Туитър Моравецки показа и подготвените колесари с билбордове. Един от тях показва в лявата си половина заспало в креватчето си германско дете, прегърнало плюшено мече, а в дясното - подобно плюшено мече в руините на Бородянка и въпрос на немски: Къде е меченцето на вашето дете?

Друг гласи #Bloodoil (от blood - кръв) финансира руския геноцид в Украйна.

На трети - срещу въпроса "Доволен ли си от здравното обслужване" към пациент от Хамбург стои превърната в развалини болница в Луганск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11720

3

alenaa

23.04 2022 в 20:44

Браво на поляците! А спомняте ли си през1981 им събирах ме помощи........ Дано не съм нарушил правилата отново.' 'ПОЧИЧКА"

-60

2

офф бее

23.04 2022 в 20:02

Може ли един пред парламента? Нашия!

2073

1

Johnny B Goode

23.04 2022 в 18:59

А дано успее да разбуди заспалите бюргери, дето само се притесняват да не им отслабнат дебелите задници без газ.