Премиерът на Нова Зеландия поощрява 4-дневната работна седмица

OFFNews Последна промяна на 20 май 2020 в 11:20 3300 2

Джасинда Ардърн

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн насърчи гъвкавите трудови отношения като например 4-дневна работна седмица в периода, когато страната излиза от наложените от пандемията извънредни мерки.

По-дългият уикенд или по-свободната трудова заетост ще позволи на нейните сънародници да пътуват повече в страната и така да подпомогнат туризма и икономиката, докато границите остават затворени, смята Ардърн.

“Чувам, че много хора предлагат 4-дневна работна седмица. В крайна сметка това е въпрос между работодателите и служителите", казва министър-председателят.

“Наистина бих насърчила хората да помислят върху това, ако са работодатели или в позиция да решават", заяви тя в онлайн обръщение на връщане от популярен местен курорт.

Ардърн е един от световните лидери, сочени за пример при овладяването на кризата. В страната смъртните случаи са едва 21 на 5 милиона население.

Социологически проучвания сочат, че Ардърн е най-одобряваният държавен лидер в историята на Нова Зеландия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

905

2

ровччч

20.05 2020 в 12:41

Звучи добре, но тук целта на левундерите е ясна. Като намалят работните дни, ще има нужда от още работници, и пак ще излезнат с опорката, как трябва да се пуснат тъмни имигранти.

4586

1

stanimir_13

20.05 2020 в 11:45

И аз.