Предполагаеми човешки останки са намерени сред отломките на ''Титан''

OFFNews 29 юни 2023 в 07:57 1029 0

Останките от Титан

Снимка BTA/AP

Останките от Титан

Предполагаеми човешки останки са открити сред отломките на туристическия батискаф, който изчезна в Атлантическия океан близо до останките на потъналия кораб "Титаник", съобщи в изявление бреговата охрана на САЩ, цитирана от Франс прес и БТА. 

Останките и намерените отломки ще бъдат анализирани. Това ще осигури "решаващи елементи за разбирането на причината за тази трагедия", заяви Джейсън Нойбауър, който ръководи разследването на бреговата охрана по въпроса.

Малкият подводен апарат "Титан" с дължина около 6,5 метра, управляван от частна компания, се потопи на 18 юни, за да наблюдават пътниците му останките на "Титаник", и трябваше да се появи на повърхността седем часа по-късно, но контактът с него беше изгубен по-малко от два часа след потапянето му.

Бе предприета мащабна спасителна операция в опит да бъдат спасени пътниците в батискафа. Той е трябвало да има запаси от въздух за 4 дни, но се оказва, че малко след гмуркането се е случила "катастрофална имплозия", която е убила всичките петима пътници.

Отломките от "Титан", открити на морското дъно на около 500 метра от останките на "Титаник" и на дълбочина от почти 4000 метра, бяха извадени на брега вчера в Сейнт Джонс, Нюфаундленд, в Източна Канада.

На публикувани кадри се вижда предмет, който прилича на носа на плавателния съд, както и други натрошени части, увити в бяло покривало.

Предстои да бъдат прехвърлени от кораб на американската брегова охрана до пристанище в САЩ, където следователите ще могат да ги анализират.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!