Пред парламента в Скопие горят снимки на ''народните предатели''

Пета поредна вечер протести в Северна Македония срещу френското предложение

OFFNews 06 юли 2022 в 21:57 5827 6

Изгореният плакат със снимките на депутатите

Снимка RFE - Македонска редакция

Изгореният плакат със снимките на депутатите

За пета поредна вечер в центъра на Скопие има многолюден протест срещу предложението на френското председателство за преговорна рамка на Северна Македония с ЕС.

Инцидент беляза началото на демонстрацията тази вечер. Шествието тръгна от сградата на правителството по моста на Вардар по посока Министерството на външните работи. Около площад Скендербег две групи младежи започнаха да се замерят с твърди предмети, докато полицията се намеси и успя да спре „престрелката“, съобщава БТА.

Останалата част от шествието, предвождана от тъпани и транспарант "С фашисти не се преговаря", премина по централните улици със скандирания „Бугар Османи, отивай си оттук“, „Никога Северна, само Македония“, „Предатели, фашисти, клети върховисти“.

Пред сградата на Собранието демонстрантите разпънаха и изгориха голям плакат със снимките на депутатите от управляващата в Северна Македония коалиция и надпис "Народни предатели".

Във вторник вечерта напрежението на протеста ескалира - бяха ранени 47 полицаи, задържани са 11 души, сред които двама непълнолетни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

6

dolivo

08.07 2022 в 08:13

самусончо, тва е капитализъм, обществено полезен труд полагай ти

много добре сменяш фокуса от себе си като платен писач, на тези дето ти отвличат публиката с техните коментари

9347

3

Анализи

06.07 2022 в 23:53

Руснаците винаги вършат злини. Те друго не знаят, а и не могат. Но и македонците са си виновни, защото им се връзват. Същата работа като българските предатели, пардон русофили. Хора неспособни да анализират и мислят.

1135

2

единдвама

06.07 2022 в 23:36

Да им спрат рублите и да видим как набързо ще затихнат тия глупости дето стават :/

5827

1

pisnamiotmutri

06.07 2022 в 22:48

Русия няма да позволи България и Македония да са в добри отношения. Народите на двете държави също са жестоко промити, а предишните правителства по нареждане от Кремъл създадоха пречки, които могат да бъдат преодоляни само с компромиси от двете страни. За какво е притрябвало на България например признаване на македонския за български диалект. Какво ще ни помогне това в бъдещето? Та то младите българи вече пишат само на латиница. Имаме толкова много проблеми, те с глупости се занимават.