Повдигнаха обвинения в престъпления срещу майката, чийто 6-годишен син простреля учителка

OFFNews 11 април 2023 в 09:38 2022 0

Ученици излизат от училищен автобус по време на първия учебен ден в началното училище Ричнек след стрелбата на 30 януари 2023 г. в Нюпорт Нюз, щата Ватикана. Голямото жури във Вирджиния повдигна обвинение на майката на 6-годишното момче, което застреля уч

Снимка БТА/АП

Ученици излизат от училищен автобус по време на първия учебен ден в началното училище Ричнек след стрелбата на 30 януари 2023 г. в Нюпорт Нюз, щата Ватикана. Голямото жури във Вирджиния повдигна обвинение на майката на 6-годишното момче, което застреля учителката си, по обвинения в небрежност към детето и в това, че не е обезопасила пистолета си в дома на семейството, съобщи прокурор в понеделник, 10 април 2023 г.

Майката на шестгодишното дете, което простреля учителката си в училище във Вирджиния на 6 януари, е арестувана и срещу нея е повдигнато обвинение, предаде Би Би Си. 25-годишната Дежа Тейлър е обвинена в престъпления, свързани с пренебрегване на дете, и в простъпка.

Използваният пистолет е бил неин. Детето го донесло в раницата си в началното училище Ричнек в град Нюпорт Нюз на 6 януари. След това то простреля с него 25-годишната учителка Абигейл Звернер в ръката и гърдите по време на урок. Звернер бе сериозно ранена, но оцеля.

В понеделник прокурорите съобщиха, че Тейлър е обвинена в едно престъпление за пренебрегване на дете и в още едно - за "небрежно оставяне на заредено огнестрелно оръжие, така че да застраши дете".

По-рано семейството заяви, че оръжието е било обезопасено. Адвокатът на семейството Джеймс Елсън каза пред АП, че пистолетът е бил в гардероба на майката на горния рафт и че е имал заключване на спусъка.

Властите може да предявят и други обвинения, тъй като специално голямо жури проучва проблемите със сигурността в училището, които може да са позволили стрелбата да се осъществи.

Учителката обвинява училищните служители, че са пренебрегнали многобройните предупреждения, че момчето е имало оръжие в деня на стрелбата, и ги съди за груба небрежност.

Училищните власти потвърдиха, че раницата на детето е била претърсена от служител на училището в деня на стрелбата, след като е било съобщено, че ученикът може да има оръжие.

Малко вероятно е на детето да бъдат повдигнати обвинения във връзка със стрелбата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки