Порошенко: В Източна Украйна има до 14 хил. руски войници

ОFFNews 20 май 2015 в 19:22 2756 18

Петро Порошенко.

В Източна Украйна в момента има между 4 и 14 хиляди руски войници, съобщи президентът на страната Петро Порошенко по време на пресконференция със словашкия президент, цитиран от украинските медии.

"Искам всички да разберат, че ситуацията в Украйна не е нито вътрешен конфликт, нито гражданска война. Присъствието на руски войски тук се наблюдава от много време. По различно време е имало от 4 до 14 хиляди редовни руски военни", каза той, като се позова на натовски партньори.

Според него Украйна плаща огромна цена за тази война, която не се измерва само в пари, ами и в животите на 1800-те убити и 8000 ранени нейни войници.

Пред Би Би Си Порошенко обяви, че страната му е в истинска война с Русия и не вярва на думата на Владимир Путин, но се налага да преговаря с него.

Говорителят на Путин Дмитрий Песков каза, че Кремъл не е съгласен с твърденията на украинеца.

"Първо на първо той трябва да разбере, че за жалост Киев води война срещу собствените си граждани", смята Песков.

Миналата седмица сподвижници на Борис Немцов публикуваха негов доклад, в който се твърди, че досега в Украйна са загинали над 200 руски войници, както и че е похарчила над 1 милиард долара, за да разпалва конфликта.

Порошенко обаче каза, че не се притеснява само от войната, ами и от вкопаната корупция в държавата. Той се бори да направи управлението си прозрачно и ефективно, като насочи всички усилия към войната на изток, но в това му пречи войната в държавния апарат с корупцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!