Половината европейско правителство заминава за Киев ден преди срещата на върха Украйна-ЕС

OFFNews 13 януари 2023 в 11:41 3116 4

Снимка Европейска комисия

15 от 27 членове на европейското правителство ще участват в среща с украинския кабинет в Киев на 2 февруари.

Делегация от около 15 еврокомисари ще се срещне с членове на украинското правителство в Киев на 2 февруари, ден преди срещата на върха Украйна-ЕС. Новината обяви говорителката н ЕК Дана Спинант в коментар за АФП.

Спинант каза, че "около 15 комисари" - от 27 - може да посетят Киев, за да участват в срещата, потвърждавайки по този начин публикация на Politico по темата. Комисарите, които ще участват, са тези, които се занимават с портфейли, свързани с Украйна, като "финансови въпроси, въпросът за членството в ЕС или енергетиката", каза Спинант пред АФП, добавяйки, че списъкът все още не е финализиран.

„Това посещение демонстрира "мащаба на нашата работа с Украйна" и доказва подкрепата на ЕС за страната“, допълни говорителката на ЕК.

Украинският президент Володимир Зеленски ще се срещне на 3 февруари с председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, за да обсъдят финансовата и военна подкрепа за Украйна в борбата срещу руската инвазия. Очаква се лидерите на ЕС да оценят и пътя на украинската държава към членството й в съюза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

4

6екеr4о

13.01 2023 в 16:11

Тъпият фатмак Еврак па се изплющя! Дори да си представим най-прелестния за него сценарий, за който пледирга по-доле, рашистките уроди бомбардират, вследствие на което загиват и 15-те комисари на посещение в Киив - какво ще промени това, какво - политиката на ЕС или тази на НАТО? Или може би на 50-те държави, подкрепящи Украйна с преки доставки на оръжие!?
У непраните партенки на фатмака има повече смисъл/мисъл, отколкото у тъпата му кратуна!

3767

2

Име на профила

13.01 2023 в 12:18

Сега ще е много удачно да ги изпраскат с няколко от малкото останали калибри, и малко шахеди за цвят. Пишеше, че иранските търтеи не са пригодени за студен климат, но савецката нАука вече се е справила с това.

Бой по гадните ЕС комисари! Покажите им руzzкий мир!