Полицията в Невада разследва смъртта на Би Би Кинг

OFFNews 27 май 2015 в 07:18 2391 0

Полицията в Невада разследва смъртта на Би Би Кинг

Властите в щата Невада съобщиха, че ще проведат разследване за смъртта на Би Би Кинг. Това стана ясно, след като двете дъщери на Краля на блуса обявиха, че имат съмнения за това, че той е бил отровен. 

Официално обявената причина за смъртта на 89-годишния музикант е усложнения от диабет. Той почина в дома си в Лас Вегас, след кратък престой в болница заради влошено здраве.

За разследването ще бъде направена аутопсия на тялото, като резултатите от нея ще са готови до два месеца. Следователите обявиха, че разследването ще се води съвместно с полицията в Лас Вегас. 

Две от децата на музиканта - дъщерите му Карън Уилямс и Пати Кинг, твърдят че баща им е бил отровен от двама от неговите съдружници в последните години, единият от които е и негов пълномощник, съобщава АП.

"Вярвам, че баща ми е бил отровен, и че са му давани други вещества извън предписаните лекарства. Вярвам, че баща ми е бил убит", се казва в заявления на двете жени, които са предоставени на адвокатите им. В същото време адвокатът на Би Би Кинг, отговарящ за имуществото му, определи обвиненията като неоснователни и неуважителни. 

Двете жени твърдят също, че в последните дни на легендарния музикант, семейството му не е допускано до него. Право на това имали единствено двамата му съдружници.

Погребението на Краля на блуса е планирано за този петък в Мисисипи, но не е ясно дали разследването няма да е причина за отмяна на церемонията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови