Полицията отцепи източните квартали на Йерусалим

OFFNews 14 октомври 2015 в 12:18 3854 0

Снимка Reuters

Полицията в Йерусалим е оторизирана от властите в Израел да блокира палестинските квартали, намиращи се в източната част на града, предава Ройтерс.

От сряда сутринта са изпратени войници, които охраняват главните пътища, с цел да бъде спряна вълната от насилие, заляла страната през последните седмици.

На среща на кабинета на Израел, завършила в ранните часове на деня, премиерът Бенджамин Нетаняху е разрешил отнемането на гражданските права на палестинци, за които се смята, че са извършили терористични актове и е позволил разрушаването на домовете на хора, участвали в атаките.

През последните две седмици загинаха 7 израелци и 30 палестинци, включително деца. Те бяха жертва на актове на насилие, включващи многобройни атаки с нож, престрелки и врязвания с автомобили. Тези събития донесоха спомена за предишни палестински въстания и предизвикаха незабавната реакция на управляващите.

Основната причина за палестинските атаки е увеличеното еврейско присъствие около намиращата се в Йерусалим свещена джамия Ал Акса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови