Вълна от смъртоносни нападения над евреи в Израел

ОFFNews 07 октомври 2015 в 19:44 6567 6

Снимка ABED AL HASLHAMOUN, EPA

Израелски войници по време на палестински протест от 6 октомври 2015 г.

Насилието в Израел от последните дни продължава, след като днес 25-годишен ултра-православен евреин е бил прободен с нож в Тел Авив, съобщи USA Today.

При друг инцидент днес палестинец на 24 години е убит, след като е намушкал израелски войник и се опитал да вземе оръжието му. Според медиите войникът е леко ранен.

По-рано сутринта палестинска жена наръга израелец в старата част на Йерусалим, който я простреля и рани. 30-годишната нападателка е откарана в тежко състояние в болницата.

Атаката е станала близо до мястото, където в събота палестинец намушка и уби израелец и рани жена му и детето му, след което закла друг мъж, преди полицията да го убие.

Миналият четвъртък друг мъж простреля смъртоносно израелска двойка в колата им, където са били с четирите си деца.

Вълната от насилие идва след сблъсъците от последните дни между израелски войници и палестинци. Заради ситуацията в страната премиерът Бенямин Нетаняху отмени визитата си в Германия.

Причината за напрежението е свещената джамия Ал-Акса, където мюсюлманите вярват, че Мохамед се е въздигнал към Рая, а евреите я почитат като място на 2 техни храма. В последно време израелците се опитват да засилят присъствието си там, което доведе до сблъсъци с палестинците, някои от които се барикадираха вътре в нея и мятаха камъни и коктейли "Молотов" по израелските сили за сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови