Полиция в дома на Борис Джонсън заради семеен скандал

Последна промяна на 22 юни 2019 в 09:08 3780 0

Снимка Foreign and Commonwealth Office

За скандали, крясъци и звуци от удари в апартамента на фаворита за следващ британски премиер Борис Джонсън съобщиха негови съседи пред "Гардиън".

От вестника разполагат с аудио запис, на който предполагаемо се чуват пререкания между Джонсън и приятелката му Кари Симъндс. Съседът записал шумния конфликт в малките часове на петък твърди, че кавгата се чувала отчетливо на улицата. Симъндс крещяла на Джонсън да се разкара от апартамента, а той искал тя да стане от лаптопа му.

Последвали силни трясъци и обиди от страна на жената, а съседите се обадили в полицията. Отзовалият се патрул установил, че всички в жилището на Джонсън са добре и няма причина за полицейски действия. Представители на Борис Джонсън са отказали коментар.

Бившият кмет на Лондон и бив външен министър е претендент за лидер на консерваторите и премиер на страната заедно с Джереми Хънт. До момента Джонсън убедително печели всички вътрешнопартийни гласувания с обещанието да извади Великобритания от ЕС в края на октомври.

Вчера заради пряко насилие над жена действащият премиер Тереза Мей отстрани заместник-екоминистъра Марк Фийлд, който блъсна, хвана за врата и насилствено изнесе активистка на "Грийнпийс" от луксозен банкет в Лондон, припомня БНР.