Шеф на Петко Сертов сред имената в "Досиетата от Панама"

OFFNews 11 април 2016 в 21:49 4377 1

Снимка БГНЕС, архив

Името на Ангел Иванов Божилов излиза с 2 фирми в "Досиетата от Панама", съобщава "24 часа".

Той беше последният работодател на Петко Сертов преди изчезването му през декември 2014 г.

Според данните на Международния консорциум на разследващите журналисти Божилов е бил директор и акционер в 2 компании, които са били регистрирани на Сейшелите преди близо 14 г. “Да, така е, но тези компании не са развили дейност и нямат банкови сметки”, коментира Божилов.

Компаниите са Ancom Enterprises и AB International и са регистрирани на Сейшелите през юли 2002 г. Адресът на тези компании, създаден в София, съвпада и с офиса на българската фирма на бизнесмена - “ОЕТ-Обединени енергийни търговци”, която има лиценз за търговия с еленергия от ДКЕВР от 2006 г.

Директор на AB International от юли 2002 г. е бил вече покойният Антон Белчев - син на бившия финансов министър Белчо Белчев, който е подписвал документи, свързани с AB International, до февруари 2014 г.

След смъртта на Белчев през януари 2015 г. Божилов започва постъпки за смяната му.

През септември 2008 г. Агенцията за международен бизнес на Сейшелите е замразила двете компании, защото не са си платили лиценза за 2007 г. За възстановяването му всяка е трябвало да плати по 1680 долара. Това станало през ноември 2008 г.

Божилов коментира, че ги възстановил "за всеки случай, защото могат да потрябват".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!