Покрив на физкултурен салон се срути и уби 11 души в Китай

OFFNews 24 юли 2023 в 11:56 687 0

Срутена сграда

Снимка Pixabay

Срутена сграда

Единадесет души загинаха, след като покривът на училищен физкултурен салон в Североизточен Китай се срути, докато в залата е тренирал женски волейболен отбор, съобщава Би Би Си.

Очевидци на инцидента съобщават, че много от жертвите са деца, но тази информация все още не е потвърдена. Знае се, че само 8 от 19 души са оцелели. 

Предварително разследване е установило, че перлит, форма на вулканично стъкло, е бил незаконно натрупан върху покрива, попивайки дъждовна вода, което е причинило срутването в 15:00 часа местно време.

Родителите са разпитвали служители от училището за случилото се, но пред местни медии са се оплакали от липса на комуникация със спасителните екипи. 

„Казват ми, че дъщеря ми я няма. Всички деца бяха покрити с кал и кръв, когато бяха изпратени в болницата. Помолих да ми позволят да идентифицирам детето. Ами ако това не беше моето дете?“, пита мъж във видео, което беше разпространено в социалните медии.

Той споделя още, че никой не дава информация за това как протича спасителната операция.

„Какво са правили [властите] четири, пет или дори шест часа, след като децата са били изпратени в болница", коментира родителят.

Строителните злополуки са често срещани в Китай и се дължат на слабите стандарти за безопасност и лошото им прилагане.

През юни експлозия в ресторант за барбекю в северозападен Китай уби най-малко 31 души. Предварително разследване установи, че служител на ресторанта е сменял счупен клапан на резервоар за втечнен газ, когато се е взривил.

През април пожар в болница в Пекин уби 29 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки