Появи се нов клип с деца и майки, криещи се в подземията на 'Азовстал'

OFFNews 23 април 2022 в 12:27 32143 5

Украинският полк "Азов" публикува в събота 10-минутен видео запис от подземията на металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол, където от два месеца се укриват деца и техните майки. Ако се съди по диалозите, записът, който е качен в YouTube днес, е правен на 21 април.

От видео материала се вижда, че в помещенията се намират деца от бебешка възраст докъм 13-14 години. Кадрите показват как бойци на "Азовстал" пристигат в укритието и носят лакомства на децата. Малчуганите благодарят и казват, че биха искали да видят слънцето. Цивилните молят за хуманитарен коридор, по който да се измъкнат на терени, които не са заети от руския агресор.

15-та секунда. Боец, показан в гръб, се спуска в подземията на завода. По стените е изписано с червена боя "Дети". Слизането по стълбите показва, че цивилните се укриват някъде 3-4 етажа под сградата в помещение, изпълнено с походни легла, дрехи, багаж.

"Дечица, вижте, донесли сме ви нещо вкусно" - приканват мъжете в униформи. "А може ли да сложите тук всичко, а да го раздадем после честно на всички по равно" - чува се женски глас.

На стола се вижда великденска детска рисунка "Христос возкресе. Воистину возкресе". Хлапетата и войниците се поздравяват с популярния "фистбъмп" - чукват взаимно юмрук в юмрук. Най-малките не остават назад. Момиче на 12-13 показва на боец каква кошничка е направило от хартия. "Ние пък с Ростик си играхме една игра на телефона" - разказват деня си децата.

"Ние така бихме си играли, но ни се иска у дома, иска ни се да видим слънцето" - казва с белозъба усмивка момиченце с качулка.

"Вижте, видях, че сте дошли, и искам нещо да кажа. Много искаме да се върнем всички у дома, да се върнем живи, да видим роднините си" - допълва момченце. Работничка от комбината обяснява, че е в подземието от 2 март, дошла да се скрие тук с цялото си семейство. Някои твърдят, че са там вече два месеца.

Металургичният комбинат "Азовстал" е обстрелван от руската армия по 8-10 часа на ден. Предполага се, че в подземните етажи на комбината в момента се намират няколкостотин цивилни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

23.04 2022 в 15:12

Появи се и линк в google карти, на който всеки може да види конкретно всяка една орка, отишла на**й поименно! Google знае всичко! https://goo.gl/maps/1UySFLEkyzQCswkN8
 
X

Да помогнем на украинските деца!