Племенникът на Путин върти бизнес с яхти, а любовницата му лети на самолет със западно оборудване

OFFNews 12 юни 2024 в 17:32 6016 2

Руският президент Владимир Путин и Алина Кабаева

Снимка Архив

Владимир Путин и Алина Кабаева

Въпреки забраната за продажба на яхти в Русия, луксозна френска ветроходна яхта "Безсмъртен мечтател" наскоро е закупена от фирма, свързана с Михаил Шеломов, племенник на Владимир Путин. Докато руската гражданска авиация страда от постоянни повреди поради недостиг на резервни части, фирмата, която обслужва бизнес самолета на спътницата на руския президент Алина Кабаева, внася части от западно производство, сякаш нищо не се е случило, пише руският независим сайт The Insider.

Западните санкции забраняват продажбата на яхти в Русия, но ако сте член на семейството на Путин, явно това не важи за вас.

Ветроходната яхта Immortal Dreamer е построена във Франция през 2023 г. в корабостроителницата CNB (Construction Navale Bordeaux). Дизайнът на този модел, Lagoon Seventy 7, е под надзора на известния Патрик Льо Камен.

Яхтата има четири кабини и побира 18 пътници. "В салона на Seventy 7 можете да избягате от шума и суетата на ежедневието и да изживеете живота на борда в среда на елегантни детайли и изискани материали", пише в информацията, предоставена от продавачите.

Immortal Dreamer е спусната на вода в началото на 2023 г., а през август, според митническите документи, с които разполага The Insider, тя е докарана в Русия с транзит през Турция. Посредник е била Burevestnik Group, чийто собственик Андрей Бойко е известен като вносител на яхти, близък до Кремъл. Един от служителите на компанията е бил сред старшите членове на екипажа на най-известната яхта за Путин и Кабаева - "Шехерезада", със зала за джудо и аквадискотека.

Купувачът на ветроходната яхта Immortal Dreamer е неизвестното досега ООД Mercury. The Insider проучи формалните собственици, управители и служители на тази фирма: оказа се, че много от тях работят паралелно в LLC Akcept, личната компания на Михаил Шеломов, племенник на Путин. Шеломов е син на братовчед на Путин, а активите му се оценяват на повече от един милиард долара.

Самолетите на Кабаева

Руската гражданска авиация е силно засегната от санкциите, а "Аерофлот" трябва да демонтира някои от самолетите си за резервни части, тъй като не може да внася части от чужбина. Но за обкръжението на Путин няма ограничения.

Близката спътница на Владимир Путин - Алина Кабаева, пътува със самолет Falcon 7X на стойност 3 млрд. рубли. За поддръжката компанията "Русаир" все така внася части, произведени на Запад,

Според митническата информация, с която разполага The Insider, през 2023 г. и 2024 г. компанията внася в Русия приемо-предавател, о-пръстени и уплътнения, сако за привързване, дзус, заземителен проводник, резервни захранвания, самолетни гуми, пожарогасители, траверси, пружинни шайби, гайки, газови дренажи, хелиеви бутилки, димни аспиратори, скоби, витла, аудио слушалки, кислородни маски за пилоти и други продукти на Falcon. Всички производители са западни: от САЩ, Франция, Канада и Обединеното кралство.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    800

    2

    За раята ясно ,но кои са тези от западната рая ,които допускат това. Май Роджър Уотърс и Ерик Клептън не са чак толкова изкуфели старчета с тяхните теории

    22553

    1

    dolivo

    12.06 2024 в 19:17

    Добре се е уредил.

    Раята трае, султана е добре.