Пианист повдига духа на площад "Таксим" (на живо)

14 юни 2013 в 08:12 4153 4

Пианистът обра овациите с песни на
Пианистът обра овациите с песни на "Бийтълс". Снимка: БГНЕС

Музикант изнесе пианото си на размирния площад "Таксим" в Истанбул и повдигна настроението на демонстрантите с неколкочасов импровизиран концерт. Най-възторжено са посрещани парчетата на "Бийтълс" като "Hey, Jude".

Пианистът беше атракцията през нощта и в ранните часове на петъчния ден. Роялът беше отрупан с храна и освежителни напитки, които протестиращи носеха за подкрепа на младия музикант. 

Протестите на площад "Таксим" в Истанбул продължават, въпреки поредната нощ на насилие и безпрецедентна полицейска намеса. 

През нощта барикадите на протестиращите бяха щурмувани с бронирани полицейски машини. Срещу протестиращите на улица "Бестекяр" бяха изпратени специалните полицейски подвижни сили, които атакуваха със звукови бомби и сълзотворен газ. Оттам протестиращите бяха изтласкани към парка "Кугулу", преследвани по страничните улички от полицаи.

Междувременно стана известно, че полицията е използвала изключително голямо количество сълзотворен газ и е задържала 5 души, посочват чуждестранните медии. 

В четвъртък турският премиер Реджеп Таийп Ердоган заяви, че няма да приеме резолюцията на Европейския парламент, с която се осъжда насилието в Турция. В документа евродепутатите настояват за съд срещу насилниците. 

Watch live streaming video from revoltistanbul at livestream.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки