Пхенян обяви, че новите санкции на ООН са равни на война

OFFNews 24 декември 2017 в 07:29 4654 2

Новите санкции на ООН срещу Северна Корея се равняват на военни действия и на пълна икономическа блокада на страната, се казва в изявление на външното министерство на страната.

„Напълно ужасени от нашите постижения във великата историческа кауза за завършване на ядрените сили на страната, полагат все по-отчаяни усилия да наложат най-строгите санкции в историята и да засилят максимално натиска срещу нашата страна”, се посочва още от изявлението, цитирано от Ройтерс. 

От КНДР допълват, че ще укрепят допълнително силите си за защитно ядрено възпиране с цел да прекратят американските ядрени заплахи и враждебни действия.

В изявлението се подчертава още, че надеждата КНДР да се откаже от ядрената си програма са илюзия. "Ще укрепим допълнително нашите сили за защитно ядрено възпиране, целящи да прекратят американските ядрени заплахи, изнудване и враждебни действия, като създадем практически баланс на силите със САЩ", добавя севернокорейското външно министерство.

„Ако САЩ искат да живеят в безопасност, трябва да се откажат от враждебната си политика към КНДР и да се научат да съществуват съвместно със страната, която притежава ядрени оръжия”, пише още в съобщението. 

През ноември Съветът за сигурност на ООН наложи таван на вноса на суров и пречистен петрол и блокира ключови източници на доходи, с които се финансираше оръжейната програма. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

2

ilia iliev

24.12 2017 в 16:53

Тази тема не е за публично пространство! Тук става въпрос за стратигически игри! С трилиони е стойността! И Кореите са играчките или по точно машите! И има за цел не само краткосрочни бързи пари за световния икономически елит, но и като средство за запалване на война в този регион! А в Югоизточна Азия са 60% от населението ,което произвежда 80% от стоките в света!!!!! Но истината е ,че веч е е късно! Азиатците вече са световните господари! И това е причината Европа да се подготвя за идващия апокалипсис! А за България той вече е настъпил!
 
X

Да помогнем на украинските деца!