Петокласник взриви вечния огън в руския град Можайск (видео)

OFFNews 18 март 2023 в 18:00 29618 4

Снимка SHOT

Моментът на слагането на пожарогасителя в огъня и на самия взрив.

11-годишен руснак взриви вечния огън в гр. Можайск в Московска област, съобщи телеграм каналът SHOT. Това е регистрирано от камери за наблюдение, по които впоследствие бил идентифициран и пакостникът. За белята момчето използвало автомобилен пожарогасител.

Вечният огън в града се намира недалеч от Дома за детско творчество на ул. „Желябова“. Портиерката на детското заведение била на пост, когато я стреснал силен взрив отвън. Избягала на улицата и видяла гъст дим над петолъчката на Вечния огън в местния парк. Извикала веднага полиция. Специалистите открили в изгасналия огън прахов пожарогасител с разкъсан от взрива корпус. Пожарогасителят бил от типа, какъвто са длъжни да имат при себе си шофьорите на леки автомобили.

Малко по-късно станало ясно, че мемориалът е повреден не от шофьор, а от 11-годишен местен ученик в пети клас. „В резултат на оперативно-издирвателни работи беше открит правонарушителят. Той се оказа местен жител, роден през 2011 година“, съобщи пресцентърът на полицията в Московска област.

Полицаите открили момчето в дома му, където живеел с майка си, касиерка в местно кафене. Както съобщават местните медии, петокласникът е поставен на отчет в местната педагогическа стая (ПДН – по делата на непълнолетните). Непълнолетният пироман е бил отведен да даде обяснения откъде е взел пожарогасителя и защо го е сложил там, където не бива. На майка му е съставен протокол по чл. 5.35 от АПК на Руската федерация за неизпълнение от родителите или други законни представители на непълнолетни на задълженията им по отглеждането и възпитанието на непълнолетните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

PaulPierce

19.03 2023 в 10:10

Този малчуган трябва да изчака още малко, да измре комунизираното население и тогав ще живее в нормална държава.........евентуално

1000

3

Nikola Manolov

19.03 2023 в 01:25

Има надежда, че има нормални хора. Добре е възпитан.

205

2

REXX

18.03 2023 в 23:31

Тоя малкия е върховен пич ! Има надежда за Русия. Дано не го вкарат в ГУЛАГ за това престъпление срещу държавата.

924

1

Diogen

18.03 2023 в 23:24

Браво на хлапето! Има надежда за бъдещето на Русия след Путлер!