Партизаните в Херсон взривиха патрулка на окупационния КАТ

OFFNews 27 юли 2022 в 20:05 6454 3

Взривеният автомобил

Снимка Одеса онлайн

Взривеният автомобил на Пътна полиция.

Нелегалната съпротива в окупирания от руската армия град Херсон е извършила нова атака срещу колаборанти на руските окупационни власти, съобщи украинското разузнаване, цитирано от УНИАН. В момента на взрива в колата е имало двама полицаи от проруското управление.

Покушението е станало посред бял ден в сряда по обяд, а взривената кола е на местната пътна полиция.

„Съпротивителното движение във временно окупираната Херсонска област продължава да разпространява „билети за концерта на Кобзон“ сред привърженици на „руския свят“ и местни сътрудници. Този път билетът беше получен от екипажа на автомобила на полицията от т.нар. на руската окупационна администрация.“ – съобщи в характерния за такива комюникета стил Главното разузнавателно управление на украинската армия. Евфемизмът „да отидеш на концерт на Кобзон“ или „да си купиш билет за Кобзон“ означава „да умреш“.

„Връчването на билета“, пак в стилистиката на комюникето, е станало на кръстовището на улица „Репин“ и булевард „Адмирал Сенявин“ с помощта на радиоуправляема противопехотна мина. В резултат на експлозията единият от полицаите е „заминал на концерт“, а вторият се е забавил за малко в медицинско заведение.

В тази връзка разузнаването на Укранйа напомня на всички предатели за неизбежното възмездие за помощта, която оказват на руските окупатори. Малко по-рано местното херсонско издание „Мост“ беше съобщило, че в града е била взривена кола на окупационния КАТ (Пътната патрулна служба ДПС, б. р.)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12073

1

IvanofRumen

27.07 2022 в 20:44

Патрулка на ДПС. Смях!