Партията на Путин е първа на местния вот в Русия, но поддръжниците на Навални печелят в Сибир

Йорданка Веселинова 14 септември 2020 в 17:04 3383 1

Снимка архив

Управляващата партия “Единна Русия” има преднина на местните избори в Русия, но поддръжниците на критика на Кремъл Алексей Навални, който в момента се лекува в германска болница, печелят в Сибир, съобщава Ройтерс.

Вотът - тест за Путин?

Според официалните предварителни резултати прокремълски политици печелят с убедителна преднина изборите в Коми, Татарстан, Камчатка и още 12 региона.

Поддръжниците на Навални пък печелят в Новосибирск и Томск.

Вотът е тест за стабилността на управлението на Путин - на фона на големия брой заразени с коронавирус в страната, тежките икономически последици: увеличаваща се безработица и нисък икономически растеж, както и отравянето на опозиционера Алексей Навални.

Случаят “Навални”

Според една от най-разпространените хипотези причината за отравянето на популярния критик на Кремъл Алексей Навални е именно неговата предизборна кампания.

Днес лаборатории от Франция и Швеция потвърдиха, че Навални е бил отровен с невротоксично вещество от рода на “Новичок”. Резултатите от пробите, взети от организма на руския опозиционер, бяха съобщени от германското правителство, предава Франс прес.

Говорителят на кабинета Щефен Зайберта подчерта, че до момента "вече три лаборатории са представили по независим начин доказателство, че причината за отравянето на Навални е невротоксично вещество от групата на "Новичок".

Щефен Зайберта съобщи още, че това е тежко нарушение на Конвенцията за забрана на химическите оръжия, за което Германия е сезирала Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) за проучване на доказателствата по случая.

Русия обаче отрича да стои зад отравянето. Според прокремълските медии Навални е бил отровен на Запад, тъй като лекарите в сибирската болница, където той беше настанен първоначално, не са открили отровни вещества в организма му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

15.09 2020 в 01:08

Навални ходил в Сибир, да? С приятели? При приятели?
Кой го е отровил?
Да се научи да излиза нормално от запои с пърцуца с местни билки, а то там има реално тежка биохимия.