Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Парамилитарна организация в Свердловск предлага военното обучение в Русия да започва в 1 клас

OFFNews 03 октомври 2022 в 13:14 2656 5

Ранени ветерани ще обучават учениците от 1-12 клас на военно дело.

Снимка ДОСААФ

Ранени ветерани ще обучават учениците от 1-12 клас на военно дело.

Военната подготовка в руското училище да започва в 1-и и да приключва в 12-и клас. Това предлага ръководителят на Доброволното общество за съдействие на армията, авиацията и флота на Русия (ДОСААФ) в Свердловска област Владимир Мезенцев, цитиран от руския публицист и пропагандист Владимир Соловьов.

ДОСААФ е аналог на съществувалата у нас Организация за съдействие на отбраната (ОСО) а предложението на Мезенцев е адресирано до пълномощния представител на президента на Руската федерация в Уралския федерален окръг Владимир Якушев.

„Предложих да бъде въведена военна подготовка в училищата. От първи до четвърти клас ще има детска програма: танкчета, нещо да сглобяват, да разказват за родината, да гледат филмчета за граничарски кучета. След четвърти клас започва началната военна подготовка, тук вече може да се научат да разглобяват автомат, и да гледат филми за по-възрастни. А после от 9-и до 11-и клас – това е чисто донаборна подготовка, тук вече – пълно владеенето на оръжието, парашутно-десантна подготовка, автомобилна подготовка.“ – обяснява Мезценцев пред руското издание УРА.

Путиновият пълномощник Якушин се отнесъл положително към инициативата. Идеята е подкрепил и вицегубернаторът Олег Чемезов и предстои да бъде обсъдена на ниво администрация на губернатора.

„С началната военна подготовка ще се занимават наши военни ветерани, които са ранени и не могат да продължат да служат. Заниманията с военно обучение в училищата ще се отразят на дисциплината, любовта към родината и духовното развитие. Такива хора няма да извършват престъпления, те ще бъдат по-организирани и по-сдържани. Има много различни ползи от това “, обобщи Мезенцев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-2175

5

IvanGrozn

03.10 2022 в 17:31

Така така. Досущ като Пол Пот и неговите червени кхмерчета, които изклаха 2 милиона души. Браво само така. Пожелавам същата съдба на жителите на руската кочина. На никого няма да липсвате! ГНУСНА РУСКА СГАН!

3714

4

GB

03.10 2022 в 16:03

"Такива хора няма да извършват престъпления, те ще бъдат по-организирани и по-сдържани. Има много различни ползи от това “, обобщи Мезенцев."_____________________

Такива хора от малки ще се научат да извършват престъпления, те ще бъдат по-организирани и по-НЕсдържани.

Защото ще се мислят за Господ, ще мислят, че всичко им е позволено и ... безнаказано!

345

3

Джендо Джедев

03.10 2022 в 14:35

Човек тъкмо си помисли, че няма как тая нация да се изроди повече и тия вземат, че го опровергаят.

2099

2

Mateevk

03.10 2022 в 14:14

Не е лошо и с атомни бомбички да ги научат да боравят. Ако злият Запад случайно реши да ги нападне. Също така в голямото междучасие малко йод вместо безалокохолно.

-1650

1

ob1

03.10 2022 в 13:31

Има и готово исторически изпитано име - Хитлерюгенд. Могат да ги локализират на Путюнност или от сорта :)
 
X

Подкастът на OFFNews