Папата пусна песен от предстоящия си рок албум (видео)

Последна промяна на 31 октомври 2015 в 21:04 6582 6

Папа Франциск публикува нова песен от предстоящия си рок албум.

Баладата "Porque sufren los ninos?" ("Защо страдат децата?") ще бъде включена в албума на папата "Wake Up!", който ще бъде пуснат в продажба на 27 ноември.

Песента "Porque sufren los ninos?" съдържа фрагменти от речта на папа Франциск във филипинския университет на Свети Тома, както и католическия химн Jesu Dulcis Memoria в изпълнение на италианската певица Анна Тосато.

През септември 2015 г. на сайта на сп. "Ролинг стоун". бе качена първата композиция на папата "Wake Up! Go! Go! Forward!". 

"Wake Up!" ще бъде първият рок албум в историята, записан от папа.

Албумът ще съдържа проповеди на различни езици на фона на съвременна музика.

Парите, получени от продажбите му, ще бъдат преведени на фонд за подпомагане на бежанците от военни конфликти.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.11 2015 в 13:17

@Bodrum: Абсолютни глупости!
Пич ти ИЗОБЩО чел ли си новия завет?
Ако изобщо има основоположник на религия в света,който е говорил така че ВСЕКИ да разбере, тва е Иисус.

Сравни която и да е негова проповед с която искаш част от Дао Дъ Дзин например или с Диамантената сутра, да не стигаме нали изобщо до Проповедта с лотоса на Буда или до дзен коаните и ще разбереш за кво иде реч.

Иисус е правил точно това-говорил е РАЗБИРАЕМО за ВСЕКИ...

01.11 2015 в 10:24

Да си уволни ПиАрите.Не са нацелили правилния жанр. Рападжия трябва да го раздаде папата и кардиналите да му асистират с хип-хоп.

01.11 2015 в 08:51

Bodrum, моите уважения към теб лично, но мнението ти е неточно и подвеждащо, защото правиш грешни заключения от верни постановки и по този начин почти всяко твърдение в поста ти е грешно и, съжалявам да го кажа, глупаво.

Като казвам "почти всяко" имам предвид всичко без първото изречение.

01.11 2015 в 07:47

Чух двете парчета и не мога да го нарека РОК. Звучи претенциозно, но основното са проповедите, а музиката, доколкото я има, е за фон и не е нищо особено. Нека излезе и целия албум, за да направим по-информирана критика. Иначе идеята не звучи зле. Ако е решил Папата да даде тон за скъсяване на дистанцията между църквата и народа, приветствам. В това отношение има много какво да научи от госпъл ритъм енд блус традицията на протестантската църква. Поздрав с легендарната китара на брат Джон, а на папата му пожелавам и неговите песни да си ги тананикат хората така: http://youtu.be/ikHJScBga3Y

01.11 2015 в 04:59

Интересна идея да се проповядва на масите с езика на масите (т.е. рок музика например). Интересна, само че не знам колко е душеспасителна, а не знам и колко е християнстка - във всеки случай ми е твърде съмнително. Поредна католическа измишльотина, редуцираща религията до рокерство!
Ако става въпрос, и самият Иисус Христос, ако би поискал, би могъл да говори с масите на езика на масите. Можел е, абсолютно нищо не му е коствало. Колко му е да кажеш като нашия премиер - "Аз съм прост човек, вие сте прости хора, затова се разбираме". Да, ама не казал, защото НЕ Е бил прост човек, а е бил Син Божи, и не е поискал, защото е знаел много добре, че на езика на масите не можеш да говориш за духовни неща, по същия начин като не става в проза да разкажеш стихотворение - всичко се губи. Напротив - говорел им е с притчи, за да ги накара да МИСЛЯТ какво значи казаното и да го откриват всеки сам за себе си, вътрешно, на базата на своята нравственост и своя житейски опит. Но, да не навлизаме в тази тема.

01.11 2015 в 00:54

Папата е пичага, може да разчита на мен като купувач на тавата...