Папа Франциск ще посети Украйна преди септемврийското си пътуване до Казахстан

OFFNews 06 август 2022 в 18:56 1847 1

Андрей Юраш

Снимка Twitter / Andrii Yurash

Папата ще посети Украйна скоро, заяви Юраш след срещата с главата на Римокатолическата църква

Главата на Римокатолическата църква папа Франциск ще посети Украйна скоро. Това съобщи в Туитър посланикът на Киев при Светия престол Андрий Юраш. „Аз стоя много близко до Украйна и искам да изразя тази близост чрез свое посещение в Украйна.“ - казал римският папа при срещата си с украинския дипломат в събота.

„Украйна от много години и специално от началото на войната очаква папата и ще бъде щастлива да го посрещне преди неговото посещение в Казахстан.“ – написа Юраш.

Юраш не дава никакви подробности за датата, но по думите му може да се съди, че това ще се случи преди 13 септември, когато се очаква да започне тридневното посещение на Франциск в Казахстан. Главата на католиците ще присъства в Нур-Султан на Седмия конгрес на лидерите на световните и традиционните религии в полза на мира и срещу използването на религии за подкрепа на конфликти.

За визитата си в Казахстан папата спомена в самолета на връщане от Канада миналата събота, говорейки за здравето си, което в момента налага ограничения върху апостолските му пътувания, но повтори, че във всеки случай би искал да отиде в Казахстан - „спокойно пътуване“ за него, защото не налага много премествания. Потвърждение за тази визита даде Ватиканския пресцентър, който уточни, че тя ще се проведе в дните от 13 до 15 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови