Папа Франциск: Клеветата е дело на Сатаната

Борислава Бибиновска 15 април 2013 в 21:37 2706 1

Папа Франциск. Снимка: EPA/БГНЕС
Папа Франциск. Снимка: EPA/БГНЕС

Клеветата разрушава Божието дело в човека. Това заяви папа Франциск в проповедта си на Светата литургия, която отслужи в параклиса на дома „Санта Марта”.

Папата призова да се молим за многобройните мъченици, които и днес са несправедливо обвинявани, преследвани и убивани от омраза към вярата, съобщава Радио Ватикана.

Ние всички сме грешници и всички имаме грехове. Но клеветата е нещо друго. Тя е грях, но от друго естество. Клеветата иска да разруши Божието дело. Нека не се съмняваме, че там където цари клеветата, там е Сатаната, заяви папа Франциск.

Времето на мъчениците не е свършило: днес можем да кажем, че в Църквата има повече мъченици, отколкото през първите векове. В Църквата има много мъже и жени, които са оклеветени, които са преследвани, които са убивани от омраза към Исус, от омраза към вярата: този е убит, закото преподава катехизис, този е убит защото носи кръст... Днес, в много страни ги клеветят и преследват … те са наши братя и сестри, които днес страдат в това време на мъченици, каза главата на римокатолическата Църква.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови