Палестинско дете убито при умишлен палеж на Западния бряг

OFFNews 31 юли 2015 в 14:26 4209 0

Палестинско дете на година и половина е починало, а семейството му е с тежки изгаряния, в следствие на умишлен палеж на две къщи в село Дума на Западния бряг, пише Би Би Си.

Детето е починало на място, а семейството му е откарано в болница с наранявания. 

"Намерихме родителите навън, с изгаряния, казаха, че имат син в къщата, изведохме го и тогава казаха, че имат още едно момче вътре, но не можахме да достигнем спалнята заради огъня. Той остана вътре до пристигането на спасители", казва свидетел на случилото се. 

Палестинските власти смятат, че за трагедията са виновни израелски заселници. Според тях участвалите в атаката са четирима. На стените на една от запалените къщи има написана на иврит думата "отмъщение". 

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заклейми атаката. "Това е терористичен акт във всяко отношение. Израел заема твърда позиция срещу тероризма, независимо кои са извършителите", написа Нетаняху в своя Туитър акаунт.

От Организацията за освобождение на Палестина заявиха, че израелското правителство е "напълно отговорно за бруталното убийство" на малкия Али Саад Дауабша. "Това е директно следствие от десетилетия безнаказаност за заселническия тероризъм от страна на израелското правителство", се казва в публикация на ООП.

Убийството се случва по време на обтегнати отношения между израелски заселници, правителството на Нетаняху и палестинци. Допуска се, че атаката е отмъщение към палестинците заради мерките, които Израел налага срещу заселниците. 



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews