Ответен удар: Колективен иск срещу Илон Мъск от служители на Twitter

OFFNews 04 ноември 2022 в 14:28 1989 0

Туитър

Снимка БТА/АП

Туитър

Ответен удар предприеха служители на Twitter, след като новият собственик на компанията Илон Мъск реши да уволни повече от половината наети там.

Те заведоха колективен иск във федерален съд в Сан Франциско, съобщава "Блумбърг".

Вчера милиардерът - който купи социалната мрежа преди малко повече от седмица за 44 милиарда долара - ги уведомил за предстоящи съкращения и им наредил днес да си останат по домовете, а да не ходят в офисите. По неофициална информация ще бъдат уволнени 7 500 служители.

"В стремежа си да поставим "Tуитър" на здравословен път, ще преминем през трудния процес на намаляване на глобалната ни работна сила", пише в съобщението на Мъск до персонала.

Според внеслите иска негови служители компанията извършва съкращения в нарушение на закона, тоест без да спази изискването за определен срок предупреждение.

Мъск завърши придобиването на "Tуитър" за 44 млрд. долара на 27 октомври и веднага уволни главния изпълнителен директор и други топ мениджъри. Оттогава още ръководители подадоха оставки или бяха освободени, а от мениджърите беше поискано да изготвят списъци с високо и ниско ефективни служители, вероятно с цел съкращаване на работни места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!