От страх властите в Брюксел отложиха "марша против страха" (обновена)

OFFNews 26 март 2016 в 18:24 3946 8

Снимка Francois Lenoir / Reuters

Белгийски войник.

Властите в Белгия посъветваха своите граждани да не стават част от планирания за утре в столицата "марш против страха", тъй като имат някои опасения относно сигурността на събитието, предаде БТА.

"Имайки предвид запазващото се ниво 3 (при максимално ниво 4) на терористичната заплаха, предвид разследването, което е в ход, както и мобилизацията на полицейския капацитет на терена, искаме да приканим гражданите да не демонстрират утре", заяви кметът на Брюксел Иван Майер.

Министърът на вътрешните работи Ян Ямбон подкрепи призива, но не забрани шествието.

"Разбираме напълно емоциите, разбираме, че всеки иска да изрази тези чувства, но бихме предпочели шествието да се отложи с няколко седмици. Отчитайки ограничените възмоности на полицията и необходимостта да се придаде основен приоритет на следствието, призоваваме да не се демонстрира утре", се казва в декларация на вътрешния министър, цитирана от Асошиейтед прес и ТАСС.

Към момента повече от 10 000 души са потвърдили във Фейсбук и Туитър, че ще вземат участие в шествието утре.

В следствие на искането на властите, организаторите на шествието срещу страха заявиха, че отменят събитието и призоваха гражданите да не се събират утре в Брюксел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!