Освиркаха Тръмп на националния конгрес на Либертарианската партия

OFFNews 26 май 2024 в 09:40 1615 1

Доналд Тръмп

Снимка БТА/АП

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп беше освиркван многократно по време на изказването си на националния конгрес на Либертарианската партия, предаде Асошиейтед прес.

Мнозина от присъстващите са крещели обиди и са отправяли обвинения, че бившият американски президент е увеличил федералния дефицит и е обогатил фармацевтични компании с разработването на ваксината срещуCOVID-19, предаде БТА.

Когато той излезе на сцената, мнозина от присъстващите започнаха да му се подиграват, а негови поддръжници, облечени в шапки и тениски с надписи "Да направим Америка велика отново", се радваха и скандираха "САЩ, САЩ".

"Ако преди не съм бил такъв, сега със сигурност съм либертарианец", каза бившият президент с усмивка.

Тръмп благодари на "яростните защитници на свободата в тази зала" и нарече президента Джо Байдън "тиранин" и "най-лошият президент в историята на Съединените щати", което накара някои от присъстващите да изкрещят в отговор: "Това си ти".

Тъй като обидите продължиха, Тръмп отвърна на удара, като им каза: "Не искате да побеждавате". Той изрази предположение за някои либертарианци: Искате "да продължите да получавате вашите 3% на всеки четири години".

Кандидатът на либертарианците Гари Джонсън спечели около 3% от националния вот през 2016 г., отбелязва АП.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Българинът от Украйна проф. Михаил Станчев в подкаста на OFFNews