Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Още двама обвинени за атентатите в Брюксел

OFFNews 12 април 2016 в 12:50 1907 0

Белгийските власти са задържали още двама души във връзка с извършените в Брюксел на 22 март бомбени атентати, при които загинаха 32 души, предава Би Би Си. 

Прокуратурата информира, че става въпрос за Смаил Ф. и Ибрахим Ф., които според белгийски медии са братя. Те са били задържани при акция в събота. 

За единия от тях се предполага, че е наел къща в централния район Етербак, която е била използвана от самовзривилия се в брюкселското метро Брахим ел Бакрауи и задържания в петък шведски гражданин Осама Крайем, за когото се смята, че е бил забелязан с Бакрауи преди атаката на станция "Малбек".

При полицейска акция в петък бе задържан и Мохамед Абрини, последният заподозрян за атаките в Париж през миналия ноември. По време на разпити Абрини призна, че именно той е "мъжа с шапката", издирван от полицията като трети участник в атаката над летище "Завентем". Белгийският гражданин разкри, че терористите са планирали атентати по време на Евро 2016.

"Те са обвинени в участие в дейностите на терористична организация, убийства и опити за убийства, като извършител, съизвършител или съучастник", се казва в изявление на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews