Орбан: Обичаме ближните, но и себе си - не искаме да отнемат дядо Коледа на децата ни

OFFNews 25 декември 2017 в 12:27 5179 2

Ние, европейците живеем в култура, създадена от ученията на Христос. Замислям се за известната поговорка на покойния унгарски министър-председател Йожеф Антал: „В Европа дори атеистите са християни.

Това написа обръщение за Коледа унгарският министър-председател Виктор Орбан към християните в страната си и в Европа, публикувано на интернет-страница на консервативния портал Magyar Idők, цитрано"Фокус".

Според Евангелието на Марко втората заповед на Христос звучи като "Обичай ближния, както обичаш себе си". В Европа днес често споменават това, искайки да ни обвинят, че макар да се обявяваме за християни, не искаме или дори не позволяваме на милиони от други континенти да се заселят в Европа. Но те забравят втората част от заповедта: „трябва да обичаме ближния си, но също така трябва да обичаме себе си. Да се обичаме също означава да се грижим и да защитаваме това, което сме. Да обичаме себе си означава, че обичаме нашата страна, нашата нация, нашето семейство, се казва още в текста на Орбан. 

Когато изчертаваме границите на нашата идентичност, отбелязваме християнската култура като източник на нашата гордост и поддържаща сила. Християнството е култура и цивилизация. Ние живеем в него. Не става въпрос за това колко хора ходят на църква или колко се молят честно. Културата е реалността на всекидневния живот. За европейците християнската култура определя ежедневието ни. Основите на европейския живот сега са подложени на атака. 

Не искаме да преименуваме коледните си традиции и не искаме да ги защитаваме с бетонни блокове. Не искаме да лишаваме децата от Дядо Коледа. Не искаме да ни отнемат празника на Рождеството. Не искаме притеснения и страхове да ни придружават на празничното поклонение. 

Не искаме никой да тормози дъщерите и жените ни в тълпата, която посреща Новата година, завършва Виктор Орбан. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

2

ilia iliev

25.12 2017 в 18:57

Орбан е изразител на интересите на унгарците все още! Това е нивото на унгарското общество! Ние не можем и да мечтаем за такива политически лидери , нивото ни е ниско! Но и за Унгарците след няколко години ще станат като германците-политическия им елит ще премине към страната на парите! И на тях ще им сложат фереджетата и чалмите!