Оксфордският университет удължи времето за изпит, заради слаби резултати на жените

OFFNews 23 януари 2018 в 12:43 4622 2

Оксфордският университет удължи времето за полагане на изпит по математика и компютърни науки заради слабите резултати на кандидат-студентките и студентките във ВУЗ-а, съобщи британският "Телеграф".

Студентите, които са държали изпит по математика и компютърни науки през лятото на 2017 г., са получили 15 минути повече време, тъй като преподавателите в университета смятат, че "жените, които кандидатстват са по-податливи на напрежение, породено от недостиг на време".

За първи път университетът предприема подобни мерки. В предишните години процентът на мъжете, които са получили първи клас на научна степен, е бил двойно по-висок от този на жените. През 2016 г. ръководството на Оксфордския университет решава, че трябва да се въведат мерки, които да подобрят изпитните резултати на жените.

Говорител на университета защити промените, като ги определи като "честни и необходими".

Удължаването на регламентираното време за полагане на изпит беше приветствано от жените в университета:

"Не одобрявам схеми, които облагодетелстват единия пол, за сметка на другия. Но се радвам, когато хората виждат разликите в различните групи от хора, когато привидно не трябва да има такива - в пола, расата или класата", коментира студентка, която изучава компютърни науки в Оксфорд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

24.01 2018 в 14:05

Че що тъй? Нали са същото като мъжете?

10571

1

Hissarion

23.01 2018 в 13:58

#миту