Обявена за починала от COVID-19 в Еквадор дойде в съзнание, близките ѝ още не знаят кого са кремирали

OFFNews Последна промяна на 25 април 2020 в 09:57 4896 0

Еквадорка, изпаднала в безсъзнание преди три седмици, се свести в болница в Гуаякил, където беше приета по време на коронавирусната епидемия, предаде Франс прес, като цитира информация от семейството ѝ.

74-годишната Алба Марури била обявена за починала на 27 март, след като била приета в болница с треска и дихателни затруднения. Близките й получили тяло седмица по-късно и го изгорили, без да го идентифицират.

Всъщност Марури останала в безсъзнание в продължение на три седмици, но поради хаоса, предизвикан от коронавируса, болницата объркала имената и я обявила за починала, обясни нейният племенник Хуан Карлос Рамирес. След като се събудила обаче, възрастната жена дала на медиците името си и телефонния номер на сестра си Аура.

"Все още не знаем чия е пепелта, която се намира вкъщи", отбеляза Хуан Карлос Рамирес. Той добави, че Алба Марури се чувства добре, но семейството й ще поиска от болницата обезщетение за разходите по кремацията и "за страданията, предизвикани от предполагаемата й смърт".

Гуаякил е икономическата столица на Еквадор и най-населеният град в страната, както и най-голямото огнище на COVID-19 в страната. Отбелязани са над 22 000 случая на заразяване и най-малко 576 смъртни случая. Правителството обаче допуска, че други 1060 смъртни случая също може да се дължат на новия коронавирус, въпреки че не са били направени тестове. 

Седмици по-рано Би Би Си съобщи, че по улиците на най-големия и най-населен град в Еквадор – Гуаякил, се изхвърлят трупове, които властите не смогват да приберат. В в тримилионния град на южноамериканската държава избухна недоволство, засилвано от видеоклипове с телата на мъртъвци по улиците, които бяха споделени в социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови