Обама "обиден" на Путин заради Сноудън, отказа среща с руския си колега

Последна промяна на 07 август 2013 в 16:49 2436 7

Обама и Путин
Обама и Путин

Американският президент Барак Обама отказа среща с руския си колега Владимир Путин, съобщава BBC.

Поканата на Путин дойде след като Русия даде политическо убежище на Едуард Сноудън преди няколко седмици.

В съобщение, Белия дом заяви, че решението на Русия да се погрижи за сигурността на бившия ЦРУ сътрудник е повишило напрежението между двете държави и това е една от причините за отказа за срещата между двамата.

Въпреки отказа на Обама, той ще присъства на срещата на Г-20, на която ще бъде и Путин. Бъдещото мероприятие ще се проведе именно в Русия.

"Понякога те (руснаците-б.ред.) се връщат към манталитета от времето на Студената война. Аз постоянно казвам на тях и на президента Путин, че това вече е нещо от миналото, а ние трябва да мислим за бъдещето", заяви още Обама.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.08 2014 в 20:56

Единият диктатор се обидил на другия диктатор!

А Путин за първи път свърши нещо добро за света. С неправилна мотивация, но все пак добро. Иронията е, че Путин работи за свободата на словото в САЩ, а президентът на САЩ работи срещу свободата на словото собствената си държава, която доскоро беше една от най-свободните държави в света.

11.08 2013 в 18:51

По скоро и за двете държави.В статия за едно от пророчествата на Ванга пишеше,че има вероятност за световен 1000 годишен мир след 2010 година или за ядрена война която ще остави северното пулукълбо без живот.Но и след това ще дойде мира.

08.08 2013 в 13:40

Момчета дето дращите във форума. Гладни американци няма, в Русия колкото щеш. В Русия няма нито една магистрала, пътищата са отврат. Като изключиш част от Москва и Петербург, всичко е кал, мръсотия, беднотия и водка.
Руснака е готин и търпи, но скоро ще стане и на Путин, който не е в час ще му се завие свят. А Сноудън, дребна риба - двойна игра и залъгалка, другаде е пиниза. Малки сте, глупави сте.
САЩ, е САЩ са голяма работа.

08.08 2013 в 01:58

Или по-скоро на другата линия, при психологическата подкрепа за разплакани президенти.
Кво му е виновен Путин, че собствения му задник е цопнал в нужника?

07.08 2013 в 20:36

"Понякога те (руснаците-б.ред.) се връщат към манталитета от времето на Студената война. Аз постоянно казвам на тях и на президента Путин, че това вече е нещо от миналото, а ние трябва да мислим за бъдещето” рекъл Обама, а другаря Путин се развълнувал и го прехвърлил в другия крачол.

07.08 2013 в 17:36

Студената война не е приключила, просто е в друга фаза, която най-вероянтно ще завърши пагубно за Америка. Хаха Обама, голям си смешник, да знаеш.

07.08 2013 в 17:06

Тихо, Барак-Хюсеин!