Нови снежни бури в САЩ взеха жертви

OFFNews 14 февруари 2014 в 07:43 1912 1

Снимка: БНТ

В Съединените щати над милион и 200 хиляди души останаха без електричество заради нови силни снеговалежи.

Бурята взе още жертви. Най-сериозно е положението в щатите Джорджия, Алабама, Южна и Северна Каролина.

Над 6600 полета са отменени, а хиляди хора се оказаха блокирани в километрични задръствания по магистралите. Извънредно положение е обявено в 11 щата. В Ню Йорк снежната покривка надхвърли 50 сантиметра.

Бедствено е положението и във Великобритания - десетки хиляди британци вече втори ден остават без електричество, докато като нова атлантическа буря се придвижва към острова. В последния месец в страната паднаха най-много валежи за последните 250 години.

Британската агенция за околната среда предупреди, че още 1000 къщи се очаква да бъдат наводнени в резултат на новата буря, която ще връхлети Острова през уикенда.  В петък и в събота ще паднат валежи колкото за цял месец, в резултат на което наводненията, които вече принудиха 6000 семейства да напуснат домовете си, ще обхванат още райони по поречието на реките Темза и Севърн и в Южен Уелс.

Електрическите компании съобщиха, че продължават усилията за възстановяване на електроснабдяването на 56 000 домакинства, което бе прекъснато в резултат на бурята в сряда.

Усилията за ликвидиране на последствията от наводненията, в които са задействани 70% от силите на пожарната и спасителната служби, са най-мащабното им мобилизиране след Втората световна война.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!