Quantcast

Норвегия маха кръстовете от бежанските убежища, за да не обиди мигрантите

OFFNews Последна промяна на 01 декември 2015 в 22:53 12386 27

Норвежката Дирекция по проблемите на бежанците изисква от църковните помещения, където ще бъдат настанени нейните подопечни, да бъдат отстранени всички кръстове, съобщава сайтът "Добротолюбие".

Във връзка с това, че Норвегия е залята от бежанци от Близкия изток, местните миграционни власти взеха решение да привлекат в качеството на допълнителни площи за настаняване на имигранти помещенията на Мисионерското общество на Лутеранската църква в Норвегия.

Дирекцията заяви, че местата за нощуване трябва да бъдат „неутрални в религиозно и ценностно отношение”, което означава, че там не бива да има християнски символи – кръстове и изображения на нашия Господ Иисус Христос.

Ръководството на Норвежкото мисионерско общество се съгласи с изискването на ръководството на миграционното ведомство; изданието „Даген” цитира думите на официалния представител на Норвежкото мисионерско общество Сигурд Егеланд:

"За нас е по-важно да покажем християнска любов към ближните по отношение на изпадналите в беда хора, отколкото да отстояваме християнската символика в мисионерските хотел".

Както съобщава „Даген”, в хотела "Темернесет" в област Тромс, за да приемат четиридесет и петима пристигнали в Норвегия през Русия бежанци, от Мисионерското общество ще се изисква да отстранят всички християнски символи от сградите. Това се отнася и за мисионерския хотел "Опта" в областта Вест-Агдер.

В защита на християнската символика се изказа депутатът от норвежкия парламент от управляващата Консервативнапартия на прогреса Рой Стефенсен:

"Кръстът – това не е само религиозен символ, но и част от нашето културно наследство и елемент от нашето знаме. Не зная в какъв контекст беше взето решение от Дирекцията, но ако има опасения, че хората могат да оскърбят християнските символи, те може би си заслужава да потърсят убежище в друга страна".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.12 2015 в 08:49

Хора, които не са взели и едно причастие през живота си, ни казват, че масовият убиец на деца - Брейвик, е герой. И това го правят за да защитят християнските ценности на Европа?!?!

България е дивашка езическа страна с по-малко от 1% практикуващи християни. Нямаме нужда от имигранти за да ни махнат кръстовете. Ние сами сме си ги махнали с помощта на братския руски народ. Говоря за кръстовете в душите ни, а не тези по кубетата.

09.12 2015 в 18:17

Ще се сетят те за Брейвик един ден, ама ще е късно

09.12 2015 в 18:09

Абе какво е това шикалкавене, направо да сменят знамето с един полумесец и зелено парцалче и колко му е да се окаже едно гостоприемство! А, да: и за официален поздрав в Норвегия да се въведе "Манго акбар". Много ще им хареса!

02.12 2015 в 21:06

Попитали Радио Ереван: Как да получим най-достоверна информация за Норвегия?
Отговор: Отидете в България, намерете един средностатистически селски тарикат, който никога не е стъпвал в Норвегия и питайте него. Алтернативно, прочетете в която и да е българска медия.

02.12 2015 в 18:49

Норвегия не маха кръстовете. След тенденциозно поставеното заглавие, се разбира, че става въпрос за определени помещения собственост на църквата, които ще бъдат ползвани за настаняване на бежанци. Но вече нахранихте с пикантна манджа, страхливите цоциалисти, които са се префасонирали по форумите като някаква патриотарска паплач, било то атакистка, или каквато и да е друга бълвоч, обвила зе за фасон с националния флаг. Срам ги е , да се наричат цоциалисти вече, и така ще бъде !

02.12 2015 в 13:40

Бузи разтвоооооооооооори! И без скатавки, това е евролиберастка директива!

02.12 2015 в 13:39

Много е нелепо и смешно да обсъждате Норвегия и западните държави при положение, че сте тотално затънали в лайната! Първо оправете собствената си кочина, пък после давайте акъл на по-умните!

02.12 2015 в 13:05

В Швеция или в Норвегия беше жената –пастор-лезбийка, която искаше да се свалят кръстовете от църквите, за да не дразнят пришълците?
Така, така бъдете още по-толератни, докато накрая пясъчните мамуни не ви превземат окончателно и не наложат шериата, а той е много толерантен -Саудитска Арабия осъди на смърт поет заради стихосбирка
http://www.segabg.com/article.php?sid=2015120200040001501

02.12 2015 в 11:35

да слагат полумесеца и да надяват фесовете,тъпаци!

02.12 2015 в 10:58

Ми те норвегите имат нефт, колко му е да облекат белите чаршафи.