''Никой няма да отиде на война.'' Млад руснак застреля шефа на военкомат в Иркутия (видеа)

OFFNews 26 септември 2022 в 10:21 74059 14

Зинин
25-годишният Руслан Зинин застреля шефа на военкомата в Уст-Илимск (Иркутия).

Във военната комисия в Уст-Илимск (Иркутия) се стигна до стрелба по време на т. нар. "частична" мобилизация. Това се вижда от видеа разпространени  от местните Телеграм канали.

На записите се чува как в залата на военкомата се чуват изстрели, а хората се разбягват. След това се вижда как изнасят на носилка човек.

BRIEF съобщи, че военният комисар в Уст-Илимск е бил убит в резултат на атаката. По-късно обаче близкият до силовите структури Телеграм канал "112" съобщи, че военният комисар Александър Елисеев е ранен, а не убит.

Губернаторът на Иркутска област Игор Кобзев подтвърди, че председателят на призивната комисия в Уст-Илимск е жив, но се намира в тежко състояние.

25-годишният руски гражданин Руслан Зинин е стрелял в офиса за военна регистрация и записване в Уст-Илимск. Именно той е прострелял шефа на военкомата Александър Елисеев, съобщи руският телевизионен канал "Звезда".

Руските медии съобщават, че военният комисар Александър Елисеев е провеждал инструктаж на мобилизираните войници, при което Зинин е започнал да стреля по него с пушка.

Младият руснак е стрелял няколко пъти.

Един от служителите в офиса за записване на военнослужещите разказва, че всички мобилизирани мъже са били събрани за инструктаж в залата. Когато военният комисар започнал да говори, Зинин "просто излязъл с думите "Сега всички ще си отидем вкъщи".

Според Телеграм канала "Маш" точните думи на Зинин са били: "Никой няма да отиде на война".

Медиите са успели да разговарят с майката на младежа Марина Зинина. Тя им обяснила, че в последно време синът ѝ е живял при баба си. По думите ѝ той се е явил във военкомата доброволно и не е получавал повиквателна. Преди ден обаче призовка дошла за най-добрия му приятел, който нямал какъвто и да е военен опит и не отговарял на обявените условия за т. нар. "частична" мобилизация. Това много разстроило Зинин. Майката казва, че не знае откъде синът ѝ е взел пушката, с която е гръмнал председателя на наборната комисия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

15

Johnny B Goode

26.09 2022 в 22:37

Моргенчо, ти си отсял плявата, та си се забравил.
На отчет в психодиспансер не е този, а онзи дето е изтрепал 13 души в училището. Този си е добре, даже според мен по-добре от болшинството руснаци.
Айде сега отивай да четеш пак БГ и чужди медии, но този път ако може с разбиране.

22547

14

dolivo

26.09 2022 в 16:06

мноооого се активизираха тролчетата

ако не ви харесва офнюз, отидете някъде другаде? защо тровите хората тук, да не би да сте платени тролове?

още такива случаи ще има, като се събуди селянина

повечето нестабилни хора бе са в психодиспансер, а пият, защото Русия е еъв фалит

946

12

Моргенщерн

26.09 2022 в 15:21

Впрочем всеки минус е ДОКАЗАТЕЛСТВО за ниското ниво на "материала" който не иска и НЕ МОЖЕ да отсее плявата в медии ото пространство. Не само в БГ а и в чуждите медии.

946

11

Моргенщерн

26.09 2022 в 15:11

OFFNews, предполагам че се имате за журналисти. Та по повода проверете си информацията преди да пускате неточни Глупости. 1-во.НЕ е стрелял с пушка(то се вижда и от клипа ама кой да гледа) 2-ро.За това че се води на отчет в психиатрична клиника- НИТО гък. 3-то Явно и вие спазвате повелите на англо-саксонските "правоверни".Та до тук с журналистиката. А малоумни те коментари даже няма да си правя труда да спомена.

-1200

9

путин хуйло

26.09 2022 в 11:41

Руски цаеш свалени и/или убити от най-приближените си или от собствената си гвардия:м Феодор 2, Лъже-Дмитрий 1, Василий Шуйский, Лъже-Дмитрий 2, София, Иван 7, Петър 3, Павел 1, Александър 2, , Николай 2, сталин, берия/маленков, хушчов, Горбачов.... путик?

6386

8

Zlatko

26.09 2022 в 11:35

Е как не знае майка му? Всички руски медди знаят, че украинците са му дали пушката.

-1200

7

путин хуйло

26.09 2022 в 11:22

Героят Руслан Зинин е по-достоен от всички северномонголски военни боклуци! Как не се намери нито един военен да застреля путик като куче?